Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 29 hetes 5 naposan tényleg...

29 hetes 5 naposan tényleg olyan nagy méretek ezek?

Figyelt kérdés

BPD: 79mm, Thorax: 79mm x 81mm, Femur: 60mm Debrecenbe a Klinikán mérték, és minden orvos megjegyezte hogy: Ekkora bébi??????? Nektek milyen méretek voltak ennyi idősen? köszi

30 hetes babás

2008. nov. 18. 12:38
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem pont ilyet mértek Székesfehérváron a 28.!!! héten. Sőt a Femur 61 volt. Nekem meg nem hiszik el, hogy el vagyok számolva legalább 1 héttel.

Szóval ezek szerint itt Fehérváron az ilyen nagy méretekhez vannak szokva...

De mondjuk ezek után kezdek félni! Lehet, hogy 4 kg felett lesz a babám? :)

2008. nov. 18. 12:52
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem 27 hetesen: BPD: 69, FL: 52.

És 32 hetesen: BPD: 84, FL: 61

A tied pont az én két méretem között van :)

Az én babámra mindig egy héttel mondanak nagyobbat.

Lehet, hogy aztán meg "megáll" a növésben, és 40 hetesen már teljesen normális méretű bébi lesz.

Üdv, 37 hetes kismama.

2008. nov. 18. 13:06
 3/6 anonim ***** válasza:
Szia. Nekem 29 hét 6 naposan: BP: 79 mm, AC: 250 mm, FL. 52 mm.
2008. nov. 18. 13:09
 4/6 anonim ***** válasza:

Én kerek 29 hetesen voltam 4d-sen és nekem is hasonlókat mértek, egy-két milliméter eltéréssel. Annyit tettek hozzá, hogy nem kicsi a baba, de miért is lenne az, mivel hogy mi is magasak vagyunk a párommal (én közel 180 cm vagyok). És készítettek valamilyen statisztikai görbét, ami alapján, hogyha az átlagos mértékben fejlődik a babám, akkor a 40. hét végére 4000 grammos születési súly várható.

Azóta nem voltam uh-n, most vagyok a 39. hétben, a baba még bent van, tehát nem tudom megmondani, hogy alakult a dolog. Ne ijedjetek meg, a babák bent sem fejlődnek egyenletesen, lehet, hogy akkor nagyobb volt, pár héttel később meg teljesen átlagos méretű lesz. Ha pedig mégsem és mégis nagy lesz a babó, akkor nyugtasd magad azzal, amivel én magamat: a kis babával is ugyanaddig tart a vajúdás, márpedig a legtöbb nőnek a vajúdás és a tágulási szakasz a nehezebb, nem a kitolás. Ha a buksija nem aránytalanul nagy, vagy nincs téraránytalanság, akkor pedig szinte mindegy, hogy 3 és fél kilós gyereket tolsz ki, vagy négy kilósat, meg tudod csinálni. Legalábbis nekem a szülésznőm azt mondta, hogy ha a feje kint van a babának, akkor már a többi része is ki fog férni.

2008. nov. 18. 13:09
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem tűnik olyan egetrengetően nagynak, bár azt nem tudom, hogy fiad lesz-e vagy lányod. Inkább a combcsontja hosszabb egy kicsit az ilyenkor szokásosnál, de ha kisfiú, akkor ez teljesen természetes, nekik alapból olyan a csontozatuk, hogy a lábuk a hosszabb. :) Amúgy a szülők magassága nem utal a baba születési súlyára, barátnőm 58 cm-vel született, ami most se számítana kicsinek (pláne nem 27 évvel ezelőtt, amikor még kisebb babák születettek a mostaniakhoz képest) és most 158 cm magas. De ismerek olyan lányt, aki időre született 45 cm-vel, 13 éves és már most 170 cm magas.
2008. nov. 18. 14:24
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Úgy látom nem is olyan nagy sőt pont jó. Amúgy kisfiam lesz! Inkább nagyobb mint kisebb. :-D
2008. nov. 18. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!