Lehet összefüggés a tarkóredô (átlagosnál magasabb értèkű) vastagsága később kialakuló èrtelmi fogyatékosság vagy autizmus között?
14 hetes terhes vagyok. 12+4 napon 2,3 mm tarkóredőt mértek. Minden más rendben volt.
Kombinált teszt negativ (igaz Down-ra “csak” 1:1050). Megcsináltattuk az alap prena tesztet is, az is negativ.
Azota is minden rendben. De sajnos en is olvasgatok es azt talaltam hogy több anya is írta, magasabb tarkóredővel értelmi fogyatékos és/vagy autista lett a gyereke.
Mivel kifiúkra ez is jellemzőbb így még jobban aggódom, ugyanus nekem is fiam lesz.
Szerintetek van miert izgulnom?
Teljesen egészséges a babád,ne stresszeld már magad feleslegesen!A tarkóredő 3mm-ig jó!Nekunk 1.2mm volt,de szerinted pontosak ezek a mérések?Hát nem!Úgyhogy nyugi és élvezd a terhességedet! :))
32hkm.
Köszönöm a válaszokat!!!
Valahol hátul a kisagyam nekem is azt mondja hogy ez hülyeség. Egyrészt ha baja van nem ezen illetve nem caak ezen múlik. Másrészt tudom hogy az egeszseges magzatok is sokszor szülés közben vagy után szenvednek olyan élményt ami károsodást okoz.
Remélem igazatok van, szivem mélyén tudom is! Meg azt is hogy mi már amugy is mindent megtettünk amit lehetett.
Szivem minden vágya volt eddigi életem során egy gyermek, úgyhogy igazatok van. Nem olvasgatom ilyet hanem örülök neki🙏
Plusz már úgysem tudod elvetetni. Ez nem elég indok rá.
Akkor minek gyötrődni ezen?
Utolsónak! Külföldön elvetethetnèm ha akarnám, de nyilvan ez nem opció.
Viszont gondolom nem én vagyok az egyetlen aki egészseges gyermekre vágyik. Úgyhogy azért nem teljesen mindegy.. és természetesen elfogadom ha másként alakul (ugysem tehetnék mást) de attól mèg örülnék ha minden rendben lenne..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!