Lehet ez epepangás?
Figyelt kérdés
Pár napja iszonyatosan elkezdtem viszketni. Utána is kerestem, egyből az epepangást dobta ki. Na de most pont a héten volt az utolsó trimeszteri vérvétel, amelyen minden eredményem tökéletes lett.(doki nem látta még, csak én néztem) Ha azon minden szuper akkor kizárt, hogy epepangás legyen?2019. nov. 16. 05:15
1/4 anonim válasza:
Nekem volt, olyankor a májenzim értékek magasabbak, olyasmik, mint GOT, GPT, gamma-GT, alkalikus foszfatáz... ha vannak ilyenek a papírodon? És ha jól emlékszem, lehet olyan, hogy valakinek csak valamelyik magas (többszöröse a normálnak), de a többi jó. Nem tudom, milyen gyorsan alakul ki, nem vagyok orvos, de szerintem azért nem annyira, hogy egyik nap még teljesen normális, másnap meg már viszketsz tőle. Ha mindenhol viszketsz (a fejed tetejétől a talpadig össze-vissza félperces váltásokban és aludni sem tudsz), akkor ennek ellenére elég gyanús, a helyedben akár az ügyeletre is bemennék egy kérdéssel, legfeljebb hazaküldenek, ha csak egy helyen, pl. hasadon nyúlik a bőr vagy látszik valami egyéb (szárazság vagy kiütés), akkor inkább valami terhességi bőrnyavalya.
2/4 anonim válasza:
Szia! Nekem volt epepangásom. Úgy hogy az utolsó vérvételem jó volt. A dokimmal beszéltem és külön májfunkciós vérvételt nézett reggel délutánra megvolt az eredmény kaptam rá gyógyszert kicsit borsós volt az ára :/ de mindent a kismanóért. Én annyira viszkedtem hogy aludni se tudtam :/
3/4 A kérdező kommentje:
Eredményemen én csak a GOT-ot és GPT-t találtam. Azok normálisak, középértéken vannak kb. Viszketni nem a talpamon, tenyeremen és fejbőrömön viszketek, hanem bárhol máshol. Hasamon a leginkább, de azt betudom annak,hogy nyúlik a bőr. De viszket a bokám, belső combom, vállaim, hátam, karjaim. Viszont azt nem mondom, hogy nem tudok aludni tőle. Lehet akkor nekem más bajom lehet? Dokinak mindenesetre mondom majd.
Köszi a válaszokat! :)
2019. nov. 16. 16:40
4/4 anonim válasza:
Szia! Nekem volt, és ha neked ezek az értékek rendben vannak akkor ezt kizárnám. Illetve nekem mindenhol viszketett, de kifejezett volt a tenyér. Viszont barátnőm is ugyanezt átélte mint te, végig minden eredménye jó volt, sajnos a szülésig kitartottak a panaszai. De utána minden helyrejött. Kitartást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!