Én 10 hetes kismama vagyok. Terhesség előtt 57kg voltam, most 66. Lehet, hogy baj van, baj lesz a magzattal? Rengeteget felhíztam, lehet hogy ez vmi rendellenesség? De ha már most ennyit felhíztam mi lesz még később?
Figyelt kérdés
Az UH-ok is "jók" és az orvosom is azt mondja nincs gond, mert a 178cm-hez kell ez a testsúly. Duphastont szedek 1 hónapja, mert korábban állandó menstruációs görcseim voltak.2008. nov. 17. 18:17
1/9 anonim válasza:
Én 55kg voltam mikor terhes letten,gyors híztam 13kg!!,de most három hete nem híztam!Az is hozzájárult szerintem a gyors hízásomhoz,hogy a babó előtt fogytam 10kg,az jött vissza!Te nem fogyóztál előtte?amúgy most 25.hetes vagyok!
2/9 anonim válasza:
nem gond majd lemegy ha megszülsz. azért gondolod hogy baja lenne a babádnak mert hiztál?nemazért de a 2-nek semmi köze egymáshogy te igyéled meg a terheséget ilyen a szervezeted hogy ennyit hizol ezért még egélszséges lesz a babád
3/9 A kérdező kommentje:
Évek óta 57kg vagyok, örülök, hogy nem írtál semmi vészjóslót. Könnyű szülést neked!
2008. nov. 17. 19:00
4/9 A kérdező kommentje:
Azt olvastam, hogy az első 3 hónapban azzal magyarázható a nagy súlygyarapodás, hogy vagy ikrei lesznek a kismamának, vagy vmi rendellenessége van. Azért köszi a válaszodat.Ha így élem me a terhességet, az nem baj :)
2008. nov. 17. 19:05
5/9 anonim válasza:
az a baj sok kismama sok helyen nagyon sok baromsagokat olvass ezeket nem szabad ! hagyni kell nem kell tul sokat olvasgatni en is feltem hogy minden okes legyen a babammal mikor terhes voltam ez normalis de a tul sok olvasas az interneten tobbet art!
6/9 anonim válasza:
Szia, szintén az elso hónapokban híztam sokat, kb a terhesség feléig, a végére 25kg lett, de én tudom, miért: soha nem voltam rosszul, viszont óriási étvágyam volt, amit nem kontrolláltam!, meg persze hajlamos vagyok a hízásra amúgy is. A harmadik trimeszterben magas vérnyomásos lettem, de ez nem feltétlen a súllyal fugg ossze, ismerek nagyon vékony kismamát is hasonló gonddal. Mindketten jól vagyunk, csak kuzdok még a kilókkal... Nem megijeszteni akartalak, csak azért írtam, mert ikreim sem lettek és egészséges volt a baba is:)
7/9 anonim válasza:
A kérdésedből az sejlik ki, mintha a Duphaston-ra is gyanakodnál. Szerintem annak nincs köze hozzá, nekem is kellett szednem az első trimeszterben, és nem híztam.
Egyébként mindenkinél más a hízás üteme. Lehet, hogy Te az elején jól 'feltankolsz', és a későbbiekben alig hízol majd valamit.
Üdv. 27 hetes
8/9 anonim válasza:
Én is az elején híztam sokat az első babámnál és most is, volt hogy eg yhónap alatt 5 kg-t -igaz, 45 kg-ról indultam, a védőnő szerint muszáj volt kipárnásodnom ahhoz, hogy rendben kihordjam a babát. Egészséges kislányom lett, a terhesség alatt stabil 80/50-s (tehát alacsony) volt a vérnyomásom, a cukrom meg terhelés után 3, 2 (szintén alacsony), tehát ne aggódj, a babádnak nem lesz baja! :) Ja, 20 kg ment fel az első terhesség alatt, de 2 hónappal a szülés után már az összes régi ruhámat tudtam hordani. Nem koplaltam, igaz 2 óránként szopott a babám. Most a 36. hétben vagyok, 14-15 kg lusznál járok, de ez kb. már egy hónapja ennyi. :)
9/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat!
2008. nov. 19. 21:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!