Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A ti terhességeteknél is...

A ti terhességeteknél is okoskodtak?

Figyelt kérdés
2 hete egy ebéden szörpöt ittam, anyósom oda jött és folyamatosan mondta ne igyak olyat, sok a cukor benne, az első 12 hétben erre nagyon oda kell figyelni. Megittam (1 pohárral), mert kívántam, amúgy mindig vizet iszok. Később meg pezsgővel kínálgatott. Nem fogadtam el. Mindig mond vmit mit szabad enni meg mit nem. Mintha vmi hülye tini lennék, aki nem vigyáz erre. Meg hogy mi a vércsoportom mert aszerint kellene étkeznem. Anyukám is folyton olyan dolgokat mond, amiket tudok, mivel folyamatosan tájèkozódok e témában. Már bánom hogy elmondtuk a szülőknek. A többi rokonnak már nem is merem. Úgy érzem mintha fogyatékosnak néznének.
2019. nov. 4. 13:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
97%

Jobb ha ezt még most rendezés, mert aztán majd a gyereknevelésedbe is bele fognak dumálni. Meg kell neki mondani, hogy te majd tudod mit hogyan. Nem kellenek a tanácsok meg az okoskodás.

Amúgy én annyi szörpöt ittam a terhességem alatt mint az állat. Ha nincs baj a cukroddal akkor felesleges bármilyen diéta. Edd amit kívánsz. Aztán majd a terheléses cukor után megmondja a doki mi van.

2019. nov. 4. 14:06
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a szülők már csak ilyenek ösztönösen. Mármint a legtöbb sajnos. Az én családomban is látom (a tesóm éppen terhes). Anyukám szerintem nagyon intelligens, és nekem szokta mondani, hogy komoly erőfeszítésébe kerül visszatartania magát, hogy ne beszéljen bele mindenbe. Nem könnyű. Nem minden szülő gondol erre, hogy hagynia kell a gyerekét kibontakozni.

Szépen nyugodtan utasítsd vissza ezeket. Legyél következetes. "Köszönöm anya, de én is utánanéztem a dolgoknak, és a saját elképzeléseimet/orvosom tanácsait/a védőnővel megbeszélteket szeretném követni."

2019. nov. 4. 14:21
 3/13 anonim ***** válasza:
97%
Napi 1 zacskó gumicukor 7. héttől a 18.-ig...teljeseb jó cukor, semmi túlsúly, egészséges fejlett gyerek. Csak ez nem jött ki belőlem meg a májkrémes kenyér és a gyümölcsök. Ezeken éltem 18. hétig,mert,ha csak ránéztem másra azonnal hánytam. Húst egyáltalán nem bírtam enni,pedig a terhességem előtt szinte csak húst ettem. 1 pohár szörptől ugyan nem lesz semmi gond,de ezt te is tudod. Engedd el a füled mellett,de,ha sok, akkor szólj, hogy köszönöd a tanácsokat,de tartsák meg maguknak.
2019. nov. 4. 14:22
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Jobb, ha még most megtanulod ezeket kezelni, mert mostantól a "gyerek érdekében" mindenki feljogosítva érzi magát, hogy magyarázzon, kioktasson, kérdőre vonjon. Nem csak a nagyszülők, hanem az utolsó ostoba vénasszony is a közértben sorbalállás közben.
2019. nov. 4. 14:24
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Ohhh

Ez csak a kezdet

Majd ha megszületik..

Amúgy a közvetlen családtagjaim nem piszkáltak ilyesmivel hál istennek

2019. nov. 4. 14:36
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
nem valami kovetkezetes, ha leszol a szoprert, de utana pezsgovel kinal. mintha a cukor karosabb lenne a babanak mint az alkohol
2019. nov. 4. 14:38
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Oh ez csak rosszabb lesz. Majd mikor tolod a babakocsit és egy random vénasszony (mert hogy ő ismeri valakidet, tudja ki vagy és feljogosítva érzi ezáltal magát) belemászik, elkezdi fogdosni a gyereket meg magyarázni hogy biztos ezért sír meg azért. 😏

Családtagoknál még talán ha most kiállsz magáért, elejét tudod venni. De egyébként jobb ha hozzá szoksz.

2019. nov. 4. 14:42
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem volt ilyen. A leírás alapján anyósod nem százas, vagy leállítod, vagy elviseled.
2019. nov. 4. 14:59
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Sem anyám sem az anyósom nem szólt bele és azóta sem. Ha segítség kellett segítettek, tanácsot adtak. Pedig én is arra számítottam hogy mindenbe bele szólnak majd. Szerencsére nem így lett :) én is azt tudom tanácsolni, hogy mond el ami bánt mert néma gyereknek anyja sem éri a szavát.
2019. nov. 4. 16:22
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen kérdéséknél és válaszoknál mindig elgondolkodom, hogy az én családom/kornyezetem normális vagy én szerelék mindenkit hatékonyan? Nekem is volt aki megpróbált beszólni. Közöltem hogy majd én tudom, többet nem próbálkozott. Lehet bunkó voltam... viszont mindenki beken hagy.
2019. nov. 4. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!