Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Előnyös vagy hátrányos a...

Előnyös vagy hátrányos a születendő babának, ha a kismama vegetáriánus? Vagy nem befolyásol semmit?

Figyelt kérdés
Még nem vagyok terhes, de undorodom a hústól és biztos, hogy akkor sem fogok tudni változtatni ezen.
2008. nov. 17. 14:32
 1/6 anonim ***** válasza:
33%

Még a dietetikusok is azt ajánlják, hogy terhesség alatt fel kell függeszteni a vegetáriánus életmódot. Ezzel teszel a legjobbat a babának. Ha erre nem vagy képes, akkor szerintem még az anyaságra sem állsz készen. A terhesség, az anyaság lemondásokkal (is) jár.

Nem azt mondom, hogy baja lesz, ha nem függeszted fel, de nem is tesz jót.

2008. nov. 17. 14:39
 2/6 anonim ***** válasza:
52%
Mivel a terhesség alatt nagyon fontos a fehérje és a vasbevitel, ami legkönnyebben állati eredetű fehérjékkel elégíthető ki, nem tesz épp jót a vegetáriánus étrend. De azért én nem fogalmaznék olyan sarkosan, mint az előttem szóló, szerintem beszéld meg a védőnőddel, hisz attól is függ, mennyire vagy vega ( értem ezalatt azt, hhogy minden állati eredetű fehérjét elutasítasz, vagy csak a húst ) Hiszen a fehérjét és a vasat lehet pótolni tejtermékekkel, és rengeteg hüvelyes fogyasztásával is ( bab, borsó, lencse, a vasat brokkoli, sóska, spenót formájában ) Ha nem tudod ezt a táplálkozási formát feladni, nem is kell, de kétszer annyira oda kell figyelned a táplálkozásodra, és ezen anyagok bevitelére. Vasat pedig kiegészítésképp feltétlen szedned kell, azt nem terhes vegetáriánusoknak is szokták ajánlani.
2008. nov. 17. 14:49
 3/6 anonim válasza:
59%

Szia,

a terhességem előtt én is vegetáriánus voltam. de amióta babát várok, egyszerűen kívánom a húst. lehet, hogy a szervezet tényleg tudja, mi kell neki.

szerintem az a lényeg, hogy figyelj magadra, hogy mit kívánsz meg, és bízd magad az ösztöneidre!

2008. nov. 17. 14:51
 4/6 anonim ***** válasza:
66%

Szia!Egy percig se izgulj emiatt,a leendő babád semmiben sem fog hiányt szenvedni attól,hogy te nem eszel húst!Jómagam sem TUDOM megenni és ez az elmúlt 23 évben sem volt másképp.Most 33. hetes kismama vagyok,minden vizsgálat,eredmény tökéletes... babánkkal minden rendben,szépen fejlődik és a valódi koránál- a méretek alapján- két héttel nagyobbra becsülik.

Remélem nem haragszol meg,hogy ezt is megemlítem...de sajnos nem tudok szó nélkül elmenni mellette.

Az első válaszadó sorain nagyon meglepődtem...hatalmas butaságot írt..és csak tanácsolnám neki,hogy előbb tízszer gondolja át mielőtt hozzákezd a gépeléshez!Üdv

2008. nov. 17. 15:42
 5/6 anonim ***** válasza:
35%
valóban fontos a megfelelo fehérje és vasbevitel, amit másképp nemigen tudsz pótolni, hisz a terhesvitaminok is olyan mennyiségben tartalmazzák, ami csak kiegészítés a nem vegetariánus étrendhez. Barátnom szintén vegetariánus már évek óta, a terhessége alatt mégis jobban megkívánta a húst és így fogyasztotta is. Szerintem változhat ez nálad is majd. Ha komolyan gondolkozol babavállaláson, esetleg konzultálj az orvosoddal, mit ajánl.
2008. nov. 17. 17:57
 6/6 anonim ***** válasza:
0%
Baja nem lesz a babádnak, de lehet, hogy javasolni fogják valamelyik vitamin szedését. Én ugyan nem vagyok vega (bár minden tiszteletem az övék), de alapból nem eszek sok húst, a terhességem első 4 hónapjában meg rá se bírtam nézni még egy felvágottra sem. Elevitet szedtem, hogy ennek köszönhetően-e vagy nem, de a leleteim olyan jók lettek mint még soha. 36 hetes
2008. nov. 18. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!