Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Állandó szomorúság az első...

Állandó szomorúság az első három hónapban még valakinél?

Figyelt kérdés
10 hkm vagyok, mióta terhes vagyok olyan, mintha minden életkedvemet, vidámságot és jókedvet kiszívtak volna belőlem... A babát nagyon akartuk, a szomorúság ezzel nincs összefüggésben, egész egyszerűen nem tudnám megmondani, hogy mitől vagyok szomorú. Oké, hogy hangulatingadozások előfordulhatnak de ez a szüntelen szomorúság és levertség is rendben van?
2019. okt. 28. 19:53
 1/5 anonim ***** válasza:
84%
Nem csak energiátlan és fáradt vagy? Ha mondjuk alapból pörgős vagy lehet az ver le, hogy most kicsit visszább vagy fogva.
2019. okt. 28. 20:01
 2/5 anonim ***** válasza:
96%
Kezdj el babás dolgokat nézegetni, válogatni! Kiságy, babakocsi, babapléd... El tereli a figyelmed!
2019. okt. 28. 20:19
 3/5 anonim ***** válasza:
87%

A felelősség, ami vár rád, a szülés árnyoldalai, az életed fenekestől felfordulása. Nem szomorú vagy, csak az agyad kezd átállni minden ilyesmire, teljesen előtérbe helyezi a munkát, hogy feldolgozza ezt a sok sok leendő változást. Szerintem teljesen természetes. Ha nem így lenne, az lenne a baj. Így készülsz fel tudat alatt mindenre. A terhesség előrehaladtával megszokod, majd annyira gyorsan fog telni az idő, hogy észre sem vetted, hogy 9 hónapba kellett belezsúfolni a sok változással járó agyalást, és még utána is zsongani fog a fejed, de akkor már a kisbabára fókuszálsz majd.

Arra figyelj csak, hogy ezt ne vetítsd ki a körülötted élőkre, ne feledd, hogy ahogyan te érzed magad, az befolyással van az ő hangulatukra is, és akik szeretnek téged, emiatt ők is szomorúak, lehangoltak lesznek. Kérd meg őket, hogy dobjanak fel valamivel, menj el shoppingolni, kényeztesd el magad, üljetek be sütizni, vagy egy moziba, és próbálj meg a többi emberre figyelni inkább, most ne befelé fordulj. A babád már ilyenkor is megérzi, hogy tele vagy nyomasztó gondolatokkal.

2019. okt. 28. 20:48
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Hormonális. Teljesen normális. El fog múlni pàr héten belül. Nekem is pokol volt lelkileg mindannyiszor, 2 hónap sötétség.
2019. okt. 28. 21:16
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Én is szomorú voltam az elején és én is csak a hormonokra tudom fogni. Gyakran sírtam és folyton olyan álmaim voltak amik csak fokozták ezt.. A 2.trimeszterre más lett, akkor meg kis dulifuli lettem, mindenért morogtam, soha semmi nem volt jó. Szerencsére elmúlt😅
2019. okt. 28. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!