Hashimotos kismamák! Ti mikor kezdtetek jódozott terhes vitamint szedni?
Figyelt kérdés
2019. okt. 16. 12:06
1/14 anonim válasza:
Jódmenteset szedek. Trimeszter vagy Jutavit
2/14 A kérdező kommentje:
Hány hetes vagy? Nekem a védőnő javasolta kreténizmus miatt. Én is jódmenteset szedek most.
2019. okt. 16. 12:08
3/14 anonim válasza:
23. hétben vagyok, február óta a jódmenteset szedem, a védőnő engem megdicsért, hogy volt ennyi eszem :D
4/14 anonim válasza:
Első vagyok: 19 hetes vagyok. Megmondom őszintén a nőgyógyászom nem mondott rá semmit. Én endokrinológussal konzultálok folyamatosan. Ő tartja rendben a pajzsmirigy értékeimet. Legközelebb konkrétan rá fogok kérdezni.
5/14 anonim válasza:
Szia, én már megszültem, de teherbeesés előtt is jártam már endokrológushoz hashimoto miatt. Letroxot szedtem folyamatosan, a jódra nem mondott semmit, hogy szedjek pluszba /ne szedjek. Kiegyensúlyozott étrendet javasolt.
6/14 A kérdező kommentje:
Utolsó de gondolom jódmentes sóval vegetával főzöl nem? Akkor hogy pótolod? Én a jövőhéten megyek majd endokrinológushoz megkérdezem. Remélem csak a védőnő túlbuzgó :D
2019. okt. 16. 14:35
7/14 anonim válasza:
Szia!
Én is Hashimoto-s vagyok, édesanyám orvos, és én is folyamatosan konzultálok endokrinológussal. Az O véleményeik alapján jodmentes terhesvitamint szedek (Jutavit), mert az autoimmun pajzsmirigy alulmukodesnel a szervetlen jód később súlyosbíthatja a tüneteket, belobbanthatja a pajzsmirigy gyulladását.
8/14 anonim válasza:
Ahogy az utolsó írta. Én is vegig jodmenteset szedtem(elején trimeszter aztán jutavit) sót szinten jodmenteset, delikat vegeta 2 éve teljesen elhagyva.
9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Akkor én se hallgatok a védőnőre.
2019. okt. 16. 16:34
10/14 anonim válasza:
Sziasztok, én is Hashimoto-s vagyok és a DM saját márkás mama vitamint szedem már pár hónapja (nem vagyok még terhes). Most néztem meg és van benne jód (azt írja, hogy a napi szükséges bevitelt fedezi), akkor most nem kellene tovább szednem?
Többet árthat nekem a "túl sok" jód, mint amennyit árthat majd a magzatnak ha véletlenül jódhiány alakul ki? Mi az általános vélemény erről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!