Nagyon korai várandósságnál wellness/hegymászás?
A nagyon korai alatt azt értem, hogy tegnap volt a nemvárt napja, és ma teszteltem pozitívat. Holnap megyünk wellnessezni (meg túrázni) egy hétre.
Ahova megyünk, az elég sok lehetőséget kínál, a legnagyobb medencéjük ilyen 36-38 fokos vizű, abba még esetleg bemehetek? És a szaunákkal mi a helyzet? Infra még oké, de rendes finnszauna már nem? Gőzkabin, sókamra satöbbi is tiltólistás? A hideg(ebb) vizű élményfürdő mehet?
Illetve túrázni megyünk első sorban, és csak esténként, a túra utáni lazulásként vennénk igénybe ezeket a szolgáltatásokat, a túrázás maga árthat a magzatnak? Intenzív, több órás hegymászásról van szó.
Nyilván ez még túl korai, hogy orvoshoz menjek és az ő tanácsát kérjem ki, de vajon lehet baj, ha így megyek fürödni, szaunázni?
Azt mondjak hogy ilyen korai terhessegnek ilyesmi nem arthat, ha veletlenul nem marad meg akkor annak mas oka volt. Nem az hogy te szaunaztal vagy hegyetmasztal.
En ep a nyaralasunk elso napjan estem teherbe. Malajziaba voltunk es Borneo szigeten, dzsungel, stb, egesz nap uton voltunk, nagyon sokat turaztunk, usztam medenceben, masszazs, stb. Mar 6 hetes voltam amikor haza repultunk Szingapurbol(14ora). A pici makk egeszseges es itt vagyunk 37 hetesen.
Csak a saját tapasztalataimat írom. 7 hetes voltam, mikor mentünk két hetre Finnországba télen.
Az orvost megkérdeztem a szaunarol, sifutasrol (tehát ahol nincs éleses esélye), az avanto uintirol (jeges vízbe merül és). Ő mindenre engedélyt adott azzal, hogy ameddig jól esik. Szauna és a sifutas kellemes volt, a tengerbe viszont csak térdig merultem, mert az nem esett jól.
Azt mondjak, hogy amihez k hozza vagy szokva terhelés, az mehet. Tehát ha rendszeresen túráztok nem lehet belőle baj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!