Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Aki fennhangon hirdeti, hogy...

Aki fennhangon hirdeti, hogy a terhesség nem betegség, miért nem gondol bele, hogy mit is mond?

Figyelt kérdés

Amikor valaki észszerű keretek között mer dolgokat csinálni, pl nem fürdik a medencében, nem megy el céges éjjeli mulatozásra, nem marad bent túlórázni, óvatosan eszik, nem akar sokat gyorsan gyalogolni vagy sietni a buszra, nem akar órákat ingázni, miért kapja meg folyamatosan az arcába, hogy "terhes vagy, nem beteg!"?

Honnan tudja aki ennyire okos? Miért nem kezelik ezek az emberek másállapotként ezt?

Nem arra várok, hogy kényeztessenek, de igenis máshogy kell dolgokat csinálni, más szükségletek vannak, fájdalommal is járhat akár, és még meg is kapja a terhes, hogy de hát mit vinnyog.

2019. okt. 1. 16:12
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszi, végre érti valaki. Nem ÉN érzem magam ilyennek vagy olyannak, hanem miért kell odavágni egy ilyen mondatot, amikor kérek valami kis odafigyelést, hogy nemvagybetegbazzeg. Annyit, hogy pl ne legyek kiutálva, mert nem megyek velük ebédelni (imádok sétálni és szívesen mennék), mert rohannak, hiába kértem szépen a tempó csökkentését, vagy hogy értsék meg, nem bírok fent lenni éjjel a céges bulin, hogy utána ingázzak haza és semmit ne tudjak pihenni, vagy hogy bocs, hogy nem eszem a füstölt kolbászból kóstolni sem. Ne dobják az arcomba, hogy nem betegség, persze hogy nem az!!! Imádok terhes lenni, és az ilyen bunkók keseritik meg a mindennapokat. Élvezni akarom, mindent próbálok hasonlóan csinálni és épp ezért zavar, hogy amit nem tudok, arra meg be kell szólni. Úgy tűnik, sokan nem értik az alap kérdésem, olvassa el újra akinek magas volt: aki ezt mondogatja, miert nem gondolkodik? Aki normalisan valaszolt, annak köszi, le senkit nem pontozok, semmi értelmét nem látom ennek a funkciónak.
2019. okt. 2. 07:45
 22/23 anonim ***** válasza:
88%
Nem olyan egyszerű a terhesség ahogyan azt sokan gondolják. Aki nem volt az, nem élt együtt terhes nővel honnan tudná? Sajnos, a mai világban elvárják a terhes nőktől, hogy ugyanúgy éljék az életüket mint előtte. De ez nem olyan egyszerü. Szerencsés esetben vannak akik könnyen kihordanak egy kisbabát, semmi bajuk nincs. De vannak akiknek a szervezetük nem viseli annyira jól. Nekem voltak olyan rossz napjaim, hogy alig tudtam àllva maradni. Órákat feküdtem, boltba nem tudtam elmenni, stb. Sose mondtam hogy beteg vagyok. Bár azokban a pillanatokban annak éreztem magam. Eddig megjegyzést hál istennek nem kaptam még.
2019. okt. 2. 17:23
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

Nincs két egyforma terhesség, sőt terhességen belül is vannak jobb napok, rosszabbak. Ezt egy kívülállónak logikusan kell megértenie, ha nem megy az már az ő szegénységi bizonyítványa.

Nekem az első 3 hónap pl. nehezebb volt, nem volt még se pocak se súlygyarapodás, mégis nehéznek éreztem a hasam, rosszul esett minden gyors mozgás, úgy vonszoltam néha magam mint egy vemhes tehén és végigaludtam volna az egész napot. Biztos sokan furcsálták ezt (ha nem is mondták), biztos azt gondolták túlságosan ráfeszülök a terhességre, pedig nem. Aztán most meg hiába nő a pocak és már messziről látszik hogy terhes vagyok, tele vagyok energiával, semmi panaszom. Dolgozom, edzek, házfelújítok, kertészkedem, jóformán többet vállalok be mint terhességem előtt és meg se kottyan. Hiába mondják pihenjek, jajj terhes vagy ne csináld ezt vagy azt, de csinálom mert birom. Ezzel csupán azt akarom érzékeltetni, hogy minden kismama pontosan tudja mit tud csinálni, mennyit és milyen tempóban. Senki, még a kispapa vagy egy hozzá közelálló személy sem tudja ezt felülírni (max a kezelőorvos!). Szóval ha valaki okoskodik én csak nevetek rajta, nem foglalkozom senkivel csak magammal és a babával!

2019. okt. 4. 17:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!