Aki fennhangon hirdeti, hogy a terhesség nem betegség, miért nem gondol bele, hogy mit is mond?
Amikor valaki észszerű keretek között mer dolgokat csinálni, pl nem fürdik a medencében, nem megy el céges éjjeli mulatozásra, nem marad bent túlórázni, óvatosan eszik, nem akar sokat gyorsan gyalogolni vagy sietni a buszra, nem akar órákat ingázni, miért kapja meg folyamatosan az arcába, hogy "terhes vagy, nem beteg!"?
Honnan tudja aki ennyire okos? Miért nem kezelik ezek az emberek másállapotként ezt?
Nem arra várok, hogy kényeztessenek, de igenis máshogy kell dolgokat csinálni, más szükségletek vannak, fájdalommal is járhat akár, és még meg is kapja a terhes, hogy de hát mit vinnyog.
Mert alap állapotban a terhesseg nem betegség. Sokan a pozi tesztnél szaladnak tp-re, és igen, ez az, ami guszrustalan. Kinyalatják a seggüket, belelihegnek az arcodba, hogy átadd a helyet nekik a buszon, csakmert terhesek, aztán vígan csicseregnek. Vagy kicsit émelyeg aztán jajaj, igy nem lehet dolgozni. És mennyi ilyen van, te jó ég. Az ilyenektől frászt kapok.
Viszont vannak betegségek, amit a terhesség hoz magával, cukor, verzés, vagy nyíló mehszáj, de ezek nem minden terhes nőnél vannak. Ilyenkor valóban kímélni kell magát a kismamának, de ettől maga a terhesseg nem válik betegséggé.
Az elsővel dolgoztam az egesz napos rosszullét, émelyges és fáradtság ellenére éjjel is, 24.héten jöttem el, mert fel akartak mondatni velem, mert be mertem szólni, hogy talan nem kéne vegignézniük, ahogy emelem a rekeszeket terhesen.
A másodikkal bevéreztem, de ha nem igy letz volna,dolgoztam volna a 7.hónapig, utana szabi majd csed. Ugyanis a tp éhenhalni sok, megélni kevés, és unalmas volt a 8 hó kimélő üzemmód.
Szóval én azt mondom, egy egészséges terhesség esetén semmit nem kell máshog, csinálni,vagy nagyon keveset.
Kicait túl lett hájpolva ez a terhes nőket magasztalni kell az egekig dolog...
Khm, a terhesség valóban nem betegség. Magyarorszagon kezelik annak. Egy normális terhességnél kb bármit lehetg csinálni az ésszerűség határain belül. Tehát nem kell most hosszútávfutasba vagy hegymászásba kezdeni, de pl simán folytathatja az addig is űzött sportot, ha arra nincs konkrét ellenjavaslat.
A medencében fürdéssel nem értem mi a gond egy terhesnél, létezik kismama úszás is. Nyilván nem a 42 fokos termál vízbe kell belefekudni. Céges mulatozásra is el lehet menni. Nyilván nem fog alkoholt inni és hajnalig táncolni. Túlóráznia eleve nem is lehet neki, törvény tiltja. Óvatosan enni mit jelent? Odafigyel az étkezésére, az normális, az olyan terhes hogy csak kaviárt képes enni lazaccal és Perrier-vel, az igencsak túlzás. Sokat gyorsan gyalogolni nem kell, ha időben elindul. Ehhez nem kell terhesnek lenni. A buszhoz ekkor nem kell sietni se. Órákat nem terhesen se ingázzon.
Ezek az indokaid röhejesek és ha szerinted ezek miatt betegségként kellene kezelni a terhességet, akkor vizsgáltasd ki magad.
Egy átlag terhes nőnek, akinek nincsenek egészségügyi gondjai, egyensúlyozási és vizelettartási problémai lehetnek, és egyértelműen fáradékonyabb. Ettől meg bizony nem beteg. Ha beteg, akkor ne dolgozzon, ne menjen sehová, pihenjen otthon, ahogy előírta az orvos. A másállapot viszont csak más allapot és nem betegség.
Azért, mert a nőknek van ez a jó szokása, hogy imádják egymás torkát marni totális hülyeségeken. Valahogy mindig sikerül kialakítaniuk két tábort, akik egymásnak eshetnek. Mint pl. most is.
Akár terhes, akár nem, akár veszélyeztetett, akár nem, pont egyformán idegesítőek vagytok, mikor így marakodtok. Miért nem tud mindegyikőtök szépen a saját vaginájával foglalkozni és nem a másikéval?
Ha te nem bírsz semmit csinálni terhesen, akkor ne csinálj. Ha valaki beszólogat, akkor meg keress jobb társaságot. Ennyi. Ezen kár hisztériázni, főleg, mert igazából senkit nem érdekel.
Én állandóan megkaptam ezt a kijelentést pedig tényleg nem a szerencsések közé tartoztam. 40 hétből 33at hánytam, véreztem, infúzióztak,görcsöltem, remegtem.
Mégis megkérdezték miért nem dolgozom,miért reagálom túl...meg ilyenek.
15!
Te a szerencsétlen kivetel vagy. De lássuk be, a terhes nők minimum 80%-ánál a világon semmi egészségügyi probléma nincs
Hát kérdező, elég itt körbe nézni! :) Az oka egyszerű, eleve a nők irtó gonoszok egymással, a másik pedig a mentalitás, nekem szar legyen neki is szar, rúgjunk bele egy nagyot!
Nekem az apám mondta ezt, amikor fenyegető vetélés miatt progeszteront szedtem a 12. hétig. Ebből látszik akár indokolt, akár nem, ha terhes vagy ezt úgy látszik megkapod! :) A fent említett dolgokra egyébként én is odafigyelek, nyilván vigyázok a babámra de valaki szarik bele közepébe vagy olyan tájékozatlan, hogy nem is tudja a miértjért.
A mai világban meg valahogy az a menő, ha a munkahelyedről mész szülni és 8 hónaposan még súlyzós edzésre jársz és ablakot pucolsz. Aztán látod, a 11-es válaszadónál is kibújt a szög a zsákból, miért utálja a "táppénzcsalókat": "A másodikkal bevéreztem, de ha nem igy letz volna,dolgoztam volna a 7.hónapig, utana szabi majd csed. Ugyanis a tp éhenhalni sok, megélni kevés, és unalmas volt a 8 hó kimélő üzemmód. " Vagyis marhára utálják azokat akik megengedhetik maguknak anyagilag, hogy a húszon akárhányadik héttől otthon maradjanak és csak készüljenek a babára nyugalomban :)
Viszont ilyenek miatt ne mérgelődj, engedd el, mert százával fognak majd jönni az okosok a baba megszületése után is!
Anyósomtól hányszor megkaptam ezt meg a történeteit, hogy ő terhesen 10 kilométereket ment, cipelte a bevásárlást, dolgozott (nem is volt akkor munkaviszonya :D), főzött, mosott, takarított, négykézláb sikálta a padlót és naponta dugott apóssal, amikor már rossz volt akkor is. (Ezt pláne nem akartam tudni.)
A top a millió beszólás között:
Munkakerülő vagyok, mivel hamar abbahagytam. Na de fertőző osztályon dolgozom, mást nem ajánlottak helyette a kórházban, egyébként is borzasztóan voltam.
Tettetem és bemesélem a rosszullétet. Nem is hánytam a wcben csak bezárkóztam. (Talán a szoba közepére kellett volna)
Mindezt, hogy a férjem kihasználjam.
Vettem bérletet, csak a férjemnek van kocsija én meg nem akartam gyalogolni.
A tanfolyamomra is folyton beszólt, mondjuk az nem rosszulléttel kapcsolatos.
Ez így szuper. Ti mind felhoztátok a terhesség sötét oldalát, de ettől még nem lesz betegség. Max mellékhatás.
Sokan amúgy sajnáltatják magukat mellé, pedig nekik is jó volt a szex😂
Valójában ez felfogás kérdése. Ha betegségként élitek meg, az is lesz. Valaki a hányás ellenére is csodának éli meg, én is annak éltem meg, holott végig émelyegtem, mimden csontom fájt, nehéz volt a járás, de nem gondoltam magam betegnek, ez egy másállapot volt, amin túl kellett lennem, meghoztam az áldozatot az álmaimért és van két gyerekem. Mikor valaki azt mondta, a terhesség nem betegség, a 20 negatív dolog ellenére is azt mondtam, hogy nem az,egyáltalán nem az.
Nyugodtan pontozzatok le, de aki betegségként fogja fel, az később a gyereket is valami parazitának fogja tartani? Besavanyodik otthon és nyafog, hogy olyan egyedül van?
A probléma fejben van, mert a terhesség soha nem betegség, és nem is lesz az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!