Első babás kismamik, hogyan kezdtetek hozzá a bevásárláshoz a babának? Milyen méretet vettetek?
Igaz már van 2 gyerekem, de nagyok, s most jönnek az Ikrek. Minden hónapban veszek valamit. Első a babbakocsi volt amit kinéztem, jófogáson találtam használtan, félláron, azt meg is vettem. Második a 2 babahordozó volt , épp akciós volt a hónap elején, meg is rendeltem. Ruhákat a Hádában vettem, body, rugi, kiskardigán...
Vettem 46-50-56 méretet. A lányom 3800-al született, 57 cm, de kellett az 50-es ruhás, az 56 lógott rajta, olyan kis árváinak nézett ki benne. Fiam 4500-al született, neki 56-os volt az első, 62 lógott rajta hosszára. Szerintem kell pár kisméretű rugi, amiben csini a baba, nem lóg rajta, nincs 3x vissza hajtva. Ujjonan is veszek pár szettet, e nem akarok naponta mosni, bele fér nekem a használt is.
Következő hónapban légzés figyelőt veszek, babafészek, kiságyba rácsvédő, cumisüveg, majd novemberben kiságyak, matrac, meg nekem hálóingek, szoptató melltartó, mellszívó. Majd decemberben overál, plédek, textil pelenka....
Én is 56-os ruhákat vettem, de mindenki mondta, hogy felesleges, mert lehet kicsi is lesz rá, meg max egy hétig fogom tudni ráadni. Bepánikoltam, vettem 62-eseket, volt olyan 56-os, amit vissza csréltettem nagyobbra.
Erre született egy pici babám, akin az 50-es ruha is úgy nézett ki, mint egy zsák. Vennem kellett 50-eseket, meg 56-osokat még pluszban.
Szóval az a legjobb, ha kezdetnek minden méretből veszel 2-3 darabot és majd meglátod, hogy mi kell még.
Átlaggyerek 49-52 centivel és 3300-3500 gramm körül születik, az 50-es ruhákat pedig 50 centiig és/vagy 3,4.kg-ig ajánlják a gyártók. Angolszász márkák címkéin mindig feltüntetik ezt (up to.... cm height... lbs/kg weight).
Mivel átlagos méretű gyerekre számítottunk, nem készültünk 56-osnál kisebb ruhával egyik gyerekünknél sem.
Jó döntés volt. Kaptunk ajándékba egy-két 50-est, de kényelmetlenül passzos volt az elsőre is, aki 3300/49 volt, a második pedig egyáltalán nem tudta viselni. Ő 3500/52 volt. ;)
Bocsi, hogy közbeszólok, 24 hetes vagyok, én sem tudok semmi ilyesmit.
Azt mondjátok pár darabot vettetek, de az a pár db 56os mennyi? És a 62es?
Félek, hogy kevés lesz :(
Én vettem használtan ruhacsomagot a facebook marketplacen. 50-62ig van benne minden. 10ezer forint volt és hatalmas csomag. Kb 150ftra jött ki darabja és szépek, jó állapotúak. Érdemes körbenézni!
😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!