Tudnátok tanácsot adni? Hol szüljek? Mi alapján válasszak orvost?
Jelentkezz be az albérletbe, de ha magánba jársz valakihez, mindegyik orvosnak van intézményi háttere, ott fogadni fognak.
Vannak "tipikus" kórházak, én a Honvédban szültem, itt volt PIC és ide hozzák a problémás eseteket, ikreseket, ez nekem sokat számított. Igényjogosult vagyok és sztk alapon jártam orvoshoz, akit fel is fogadtam. Gyerekágyon 2-3 ágyas saját fürdős szobák vannak, stb. Ezzel szemben erősek a protokollok pl első szülésnél kell a gátmetszés, nem lehet kádban szülni, csak fekve lehet szülni stb. Nem túlságosan támogatják a VBAC-t, de ösztönzik a természetes császárt.
LEgtöbb kórháznak van a kismamáknak létrehozott FB csoport, pl "Honvéd kórházban szültem-szülök" csoport. Ott rá tudsz kérdezni az orvosokra.
Én pl kizárólag nőt szerettem volna orvosnak, akihez jártam már idősebb, nem vállal szüléseket. Meg voltam elégedve mindennel. Vedd figyelembe orvos választásnál, hogy mennyire vagy problémás eset, pl van-e cukorbetegséged, szokott-e gondod lenni magas vérnyomással stb. Vagy pl szeretnél egy gondoskodó, lelkizős dokit, vagy inkább olyat, aki nem paráztat feleslegesen cakkumpakk kiírja az ambulánslapot a beutalókkal, majd 1 hónap múlva randi megint.
Most is egy honvédos doktornőhöz fogok járni, de magánrendelésbe, a vérvételeket viszont a kórházban fogják megcsinálni ugyanúgy.
Ha bejelentkezel ideiglenes lakcímre ellátnak a hozzád tartozó kórházban és járhatsz a sztk-ba is rendelésre. Ha magan orvoshoz jársz de nem fogadod fel szülésre akkor a hozzád tartozó kórházban szülhetsz ügyeleten. Ha fogadsz orvost akkor járdz a rendelésére és abban a kórházban szülsz ahol ő dolgozik.
Olvasgass véleményeket, ha 11. kerületi vagy a Szent Imrében nagyon jó a szülészet, ott ügyeleten szülni is tökéletes mert mindegyik orvos szuper.
Vajúdás alatt viszont nem fognak elvinni a világ végére, ha mentő visz.
Ha mincs hond, akkor oda mész ügyeletben szülni, ahova akarsz
Egyébként nem kell bejelentkezned.
Vàlasztasu dokit, és felfogadod, az ő háttérkórházában szülsz.
Szent Imre valóban jó, de ha nem ügyeletre mész, akkor igen ki kell nyitni a pénztárcádat.
7. Jól mondja
7 +3 naposan kértem időpontot a 12. Hetire
13+6 napra kaptam... Pedig fizetősre mentem
8-as!
Azért döbbenet, hogy én most teszteltem pozitívat de már a doki asszisztense variált hogy tudok-e menni a dokihoz a 12. hét előtt... Te meg írod a genetikait. Valami nagyon el van k***a az egészségügyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!