Terhességi cukrosok: ha reggeli után fél órával iszok egy kávét kis tejjel és kis édesítővel akkor mikor mérjek cukrot?
Figyelt kérdés
Egy órával az étkezés után kell mérni. Az étkezés után egy órával mérjek vagy a kávézás után egy órával? Jövő héten meg fogom kérdezni az orvost de addig hátha valaki tud választ adni2019. szept. 20. 09:49
1/7 anonim válasza:
Egyszerű reggeli utan fel órával nem ihatsz kavet tejjel.... 2,5 3 orankent van etkezes... Es 2dlnel kevesebb se tobb tejet nem szabad inni egyszerre..szóval tok mindegy mikor mersz.. 10 oraiba kene betenni a kavet tejjel
2/7 anonim válasza:
Az kimaradt h reggelire nem lehet tejtermeket enni inni.. Vegyel cukor mentes növényi tejet ha kavezni szeretnel reggelihez
3/7 A kérdező kommentje:
Nekem nem ilyen szigorú a diétám. Csak kicsivel a határérték felettiek az értékeim, csak a fehér lisztes dolgokról és a nagy mennyiségű cukorról kell lemondanom. Egy löttyintés tej simán megengedett sőt a cukor is módjával. Szóval tuti hogy ihatok kávét tejjel és édesítővel, csak azt nem tudom mikor kell mérni. Azt sem mondta az orvos hogy reggeli után tilos ennem pár óráig. Ezek valószínűleg súlyos cukorbeteg emberekre vonatkozó szabályok
2019. szept. 20. 11:51
5/7 A kérdező kommentje:
Nem kórház de miért? Amióta ehhez tartom magam amiket nekem felírtak és mérem a cukrom rendszeresen, a határérték alatt van mindig tehát működik. Nem vagyok cukorbeteg csak terhességi cukros és mint írtam nem iszonyú magasak az értékek hanem a határérték felettiek voltak éppen hogy. Én abban nem kételkedem, hogy normális tanácsokat kaptam az orvostól hisz működik.
2019. szept. 20. 11:58
6/7 anonim válasza:
Értem én en is a gdm dietarol beszelek. És azert kerdeztem melyik korhaz mert tudom h mennyire eltérő a kezeles mar 2x ket kulonbozo helyen gondoztak a gdmem. De akkor sztem reggelivel egyutt idd a kavet addig es akkor biztos valos ertek lesz az 1 orasid.
7/7 anonim válasza:
Én is így vagyok kérdező. De akkor idd reggelihez vagy tízóraihoz. Mert a mérésideje fix. Ha kozben eszel meg akkor mindegy mikor mered, torzítod az eredményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!