Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit gondoltok a terhesseg...

Mit gondoltok a terhesseg alatti stresszrol?

Figyelt kérdés

Ha alapvetoen egeszseges vagyok, es a baba is az, akkor csak onmagaban a stressz milyen hatassal lehet a legrosszabb esetben?

Nekem eddig az volt a velemenyem, hogy a stressz nekem rossz, nyilvan az en lelkiallapotom romlik tole, faradtabb vagyok, amitol hamarabb erzek olyet, hogy le kellene dolnom, mert fajdogal a hasam, stb. De nem okozhat olyat, hogy pl megindul korabban a szules, mert amugy egeszseges vagyok.

Egy vita kapcsan ez felmerult egy ismerosommel, es o kototte az ebet a karohoz, hogy megolhetem vele a gyereket, stb.

Nem tudom, mit gondoljak. Nyilvan ha eleve hajlnamos valaki ido elotti kemenyedesekre es/vagy nyilik a mehszaj, esetleg alapbol veszelyeztetett terhes, vagy vernyomas gondja van, egyertelmuen ratesz a stressz es okozhat tragediat, de ha ilyen nincs? Akkor is?

2019. szept. 16. 09:07
 1/10 anonim ***** válasza:
89%

En 33 hetes terhes vagyok, 28 hetes voltam mikor kaptam a hirt hogy az apamnak jo esetben 1-2 honapja van hatra.

Eleg annyi hogy 2 nap alatt 2 kg fogytam, sokat sirtam es kemenyedett a hasam is, a stresszbol kijutott boven.

Mult szerdan voltam az orvosnal es a pici tokeletesen fejlodik, en egy kicsit elgyotort vagyok a sok siras miatt, de o szerencsere teljesen egeszseges es a sok stressz nem volt hatasal a fejlodesere.

2019. szept. 16. 09:22
 2/10 anonim ***** válasza:
77%
Kb akkor ölheted vele meg a gyereket, ha agyvérzést kapsz a stressztől. Ezt a szintet azért elég nehéz elérni. Minden más meg csak hiszti és lustaság a nők részéről (nem szokok le a cigiről, mert a stressz többet árt a babának, nem dolgozom már a 3.hónap után, mert a stressz árt a babának etc.).
2019. szept. 16. 09:22
 3/10 anonim ***** válasza:
96%

Annyi stressznek, amit a hétköznapi életben átéltünk, nincs hatása a babára. Még az olyan komolyabb esetek sem veszélyeztetik az egészségét, amit az első leírt. Persze a stresszhormonok nem tesznek jót, de annyi minden hatással van a magzat fejlődésére, hogy ezek hatása elhanyagolható.

Állítólag ha az anyuka stresszes a terhesség alatt, a baba nyűgösebb lesz. De ez sem törvényszerű, legfeljebb nagyobb lesz a sírós babák aránya. De az ilyen felméréseket az is befolyásolhatja, hogy egy stresszes anyuka türelmetlenebb vagy érzékenyebb, ezért a baba is az lehet mellette.

2019. szept. 16. 09:33
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A steressz egyáltalán nem tesz jót a babának.De!Szerintem nincs az a terhes nő aki valami miatt ne idegeskedne a 9 hónap alatt.Én most 22 hetes vagyok.7 hetes voltam mikor közolte a doki hogy ne éljem bele magam a babába mert fel fog szívódni,nem fejlődik.Jo volt hallani 3 vetélés után.5 napra rá kértem időpontot egy jo dokihoz aki közölte h.egészseges embrio szívhanggal.Na de az az öt nap...nem kívánom senkinek.Szóval nekunk már az eleje is stresszesen indult. :(((
2019. szept. 16. 09:37
 5/10 anonim ***** válasza:
88%

A háborúk és természeti katasztrófák idején születik a legtöbb gyerek, amióta világ a világ. Az élet nem áll meg senki körül, attól, hogy terhes - ugyanúgy lesznek hozzátartozók betegek, halnak meg rokonok, kéri a bank a törlesztőrészletet, stb.

Az más tészta, hogy sokan szeretik ilyenkor kinyalatni a világgal a pici popójukat, hogy ők szentséges szent terhesek és most bánjon velük az egész univerzum minimum hímestojásként. Persze, vigyázni kell a terhesekre, értelemszerűen ez egy másállapot, de nem kell vele visszaélni. A másik meg az, hogy terhesség alatti pihenés és nyugalom csak az első gyereknél kiváltság, a másodiknál már helyt kell állni pocakkal is és - láss csodát! - attól sincs senkinek semmi baja. (Egészséges terhességről beszélünk ugyebár.)

2019. szept. 16. 09:37
 6/10 A kérdező kommentje:
koszi :)
2019. szept. 16. 09:40
 7/10 anonim ***** válasza:
70%
A stressznek a babára ugyanúgy pszichés hatása van/lehet, mint rád. A pszichológiában ismert, hogy a születés előtti idő is tud kihatással lenni a későbbi életre, a személyiségünkre, egyes szituációkban adott reakciókra. Ebben sokan nem hisznek, mivel úgy gondolják, hogy amire nem emlékszünk vagy nem fogjuk fel reálisan, akkor az hatással sincs ránk. Pedig alapvető dolgaink az első 3 évben alakulnak ki, amire vajmi kevesen emlékeznek.
2019. szept. 16. 10:25
 8/10 anonim ***** válasza:
85%
Utolsó, igaz! Nekem a legutóbbi terhességem volt a leg stresszesebb, építkezés és összeköltözés anyóssal. Ez utóbbi a stressz 96%-ának oka. Ahhoz képest, hogy a legkisebb volt/van legtöbbet az ölemben, hordozó kendőben rajtam, mellettem alszik stb (amitől állítólag hú, milyen kiegyensúlyozottak lesznek, ő a leg frusztraltabb és legérzékenyebb gyerekem. Mindez a ' kedves ' anyósom miatt. Úgyhogy mindenképp érzékelik a stresszt, de megölni ezzel erős túlzás.
2019. szept. 16. 12:10
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
#8-as, ez hülyeség, alaptalan konyhapszichológia. Kétpetéjű ikreim vannak, teljesen más a habitusus, más az egyéniségük. Az egyik egy igazi, nagyszájú, bátor, vagány gyerek, a másik meg anyámasszony katonája. Születésétől kezdve igazi ölbebaba volt, most is sírós, érzékeny, pedig lassan két évesek. A fogantatásuktól kezdve ugyanazon külső ingerek érik őket. A külső környezet is alakít mindenkin, de a veleszületett habitus sokkal inkább meghatározó. Szóval biztos van okod utálni az anyósodat, de konkrétan ezt nyugodtan lehúzhatod a listáról.
2019. szept. 16. 13:06
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is jutott a stresszből az elmúlt pár hónapban. Kezdődött a vérzés hogy velünk marad e vagy sem aztán ott volt az esküvő, toxémiával ilyesztettek aztán kiderült hogy a pajzsmirigyemel van baj az okozza a nagy vizesedést most a 3. trimeszter ami a legnyugotabb.

39 hkm

2019. szept. 16. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!