Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tegnap erdei tura közben...

Tegnap erdei tura közben megcsipett egy kullancs?!

Figyelt kérdés

Nem volt meg a bor alatt , mert valami oknal fogva epp felhuztam a polomat es lattam hogy a hasamon fekszik. Egybol , gondolkodas nelkul reflex szeruen leteptem magamrol

Ma reggel egy szuras szeru kis lyuk " van a hasamon ( mint amikor valakit megcsip a darazs ) es korulotte egeszen piros a bor.

Mivel a 21. Terhessegi hetben vagyok , nagyon aggodom hogy esetleg valami mereg kerulhetett a verembe , es ezert olyan piros. Tudom hogy ez most eleg hulyen jon ki , de elegge bepanikoltam. Hetfon megyek a haziorvosomhoz , de addig is talan valaki megtud nyugtatni aki mar atelt hasonlot. Elore is koszi !!!

2019. szept. 14. 16:36
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Amikor kullancs volt bennem, és kiszedtem, ugyanígy nézett ki, semmi bajom nem volt. Tudtommal csak akkor van baj, ha valamilyen vírust terjeszt (pl. Lyme kór), de ez nem annak a jele.
2019. szept. 14. 16:44
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt kullancscsípésem, igaz nem terhesen és pattanásszerű pici piros folt maradt utána. Azt mondta nrkem az orvos, hogy a kullancs akkor fertőz, ha a gyomortartalma a sebbe ürül, ezért nem szabad a testét összenyomni. Igazából az a baj, hogy a kullancs által terjesztett betegségek lappangási ideje 10 nap-5-6 hét is lehet, így nem biztos, hogy elég lesz 1x orvoshoz menned.
2019. szept. 14. 16:47
 3/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen köszönöm a valaszokat , aranyosak vagytok. Most neztem epp , hogy olyan pici harapas szeru az egesz. Be is sebesedett körülötte meg piros. Tudom hogy tulzasba viszem , de mar a korhazat is felhivtam , de ök ezt ma sajnos nem nezik meg , ugyhogy varnom kell hetfoig. Rettenetesen aggodom hogy a babanak valami baja eshet.
2019. szept. 14. 16:55
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
2019. szept. 14. 17:00
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem is kell ezzel orvoshoz menni, ő se tud mit kezdeni vele. A csípést beradinozd le aztán figyelgesd nem e lesz lyme foltod de nem ment bőr alá, nem szívta meg magat így az esély nagyjából 0.
2019. szept. 14. 19:58
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy baj lenne, mert ha lyme-kórral fertőzött is a kullancs, ha néhány órán belül szakszerűen kiszedik, akkor nem fertőz! Mivel nem is állt beléd tuti, hogy jól szedted ki, nem lesz semmi baj.
2019. szept. 14. 21:25
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi szepen a valaszokat ! Megnyugtattatok ! Szerintem mar kezdek paranoias lenni. 😂
2019. szept. 14. 22:45
 8/8 anonim ***** válasza:
Dehogy is. :) persze hogy aggódik az ember, főleg terhesen de nyugodj meg mert nem.hiszem , hogy gond lesz, egyébként meg vsn ismerősöm aki lyme kóros lett kismamaként és ugyanúgy kapott antibiotikumot mint bárki. Egeszseges babája született.
2019. szept. 15. 06:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!