Meddig mehet fel a lázam és ha a borogatás nem segít,
mit lehet bevenni?
Figyelt kérdés
8 hetes kismama.
Azt hallottam, hogy csak paracetamolt, ha minden kötél szakad.Fontos lenne, sajna most tört ki rajtam.
2007. dec. 9. 17:26
1/7 anonim válasza:
Csak a paracetamolt NEM LEHET!!! Aszpirin, algopyrin mehet, ha más van otthon, meg kell nézni a hatóanyagot. Ha sürgős, ügyeletes gyógyszertárban segítenek. Jobbulást!
2007. dec. 9. 17:33
2/7 anonim válasza:
Szia!Nekem Rubophent javasolta az orvosom!:)
2007. dec. 9. 17:33
3/7 anonim válasza:
De bizony, paracetamol hatóanyagú gyógyszert szabad szedni. Ilyen a Rubophen is. (De kérdezz orvost, mert itt eltérő válaszokat kaphatsz, így nem tudhatod, kinek higgy.)
2007. dec. 9. 18:19
4/7 anonim válasza:
Szia. Én megkérdeztem a dokimat, azt mondta, hogy 38 fokig ne izgiljak, terhesség alatt ez előfordul. Ha e fölé megy, illetve más tüneteid vannak, pld. végtagfájdalom, torokfájás, akkor azonnal orvoshoz kell menni. Nekem nem mondta, hogy szedjek lázcsillapítót, de nekem nem lépte át a 38 fokot. Ha mégis beveszel valamit, akkor az algopirint javaslom, mert fájdalomcsillapításra ezt javasolta a nőgyógyászom és az jó lázra is. Remélem segítettem, de ha nagy a baj, inkább menj dokihoz. Ja, és nekem is a 8. héten volt a hőemelkedésem.
Üdv:20 hetes kismama
2007. dec. 9. 18:27
5/7 anonim válasza:
Szia.Èn ugyanígy voltam,meg most fogfa´jás,és a nögyógyászom azt mondta,hogy CSAK PARACETAMOL 500.DE napi max.2-öt.De a legjobb,ha felhívod a kórha´zat,vagy az orvosodat.
34hetes kismama.
Ne izgulj,3 hete én is megfázta,de a hö nem ment 38 felé.
Remélem,hogy neked sem.
Jobbula´st.
2007. dec. 9. 19:13
6/7 anonim válasza:
Nekem a Balesetin és a nőgyogyim illetve a védőnőm is a Panadolt mondta, de napi max és tényleg max 1-2 db. 6 hetesen volt egy csúnya sérűlésem és feltáróműtétet akartak végezni a kezemen. a terhesség miatt mindent megtettümk, hogy ezt elkerüljük és csak a Panadolt szedhettem.
2007. dec. 9. 21:21
7/7 anonim válasza:
Algopyrint ne. Paracetamolt nyugodtan egyszer-egyszer lehet. Tusoljál gyakran úgy hogy fokozatosan hűtöd a vizet. Többet ártasz a bébinek, ha nem veszel be semmit. Údv. Egy 12 hetes gyógyszerész anyuka. Jó babavárást!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!