Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A talpmasszázs is beindíthatja...

A talpmasszázs is beindíthatja a szülést?

Figyelt kérdés
A terhesség előtt jártam masszőrhöz és azt mondta szóljak, ha terhes vagyok, mert akkor csak deréktól felfelé masszírozhat és a talpamat sem masszírozhatja, mert volt olyan ismerőse akinek a terhesség végén beindult tőle a szülés.
2008. nov. 15. 17:28
 1/5 anonim ***** válasza:

Bár én csak egy hétvégi talpmasszőr tanfolyamot végeztem, ott azt mondták, lehet talpat is, de a talpon is csak a derékvonaltól felfelé eső szervek zónáit. De ha egy hivatásos masszőr ezt mondta neked, akkor szerintem higgy neki.

Viktória

2008. nov. 15. 17:50
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Vannak olyan pontok a talpon, amiknek a nyomásával, ingerlésével, el lehet érni egy olyan lazulást, ami esetleg a méhszáj kinyílásához vezethet. De ez éppúgy érvényes a gerinc masszírozására is.
2008. nov. 15. 17:59
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én reflexológus vagyok. Igaz a hír, hogy beindíthatja a szülést, ha nem hozzáértő végzi, és ahogy írod testmasszázsra jártál, aki a talphoz annyira nem ért, de ha nem így van ezer bocs, nem ismerem. Amúgy tapasztalt reflexológus nyugodtan masszírozhatja a talpad, ha ezt előtte is rendszeresen tette, vagy nagy tapasztalata van terhes kismamák kezelésében.
2008. nov. 15. 19:00
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Azért kérdeztem, mert holnapra vagyok kiírva, de én nem igazán akarok praktitákat bevetni. A talpamat szeretem, ha a párom simogatja, de mostanában még ezt is inkább kihagytuk. Mostmár nem lenne gond szerintem egy kis simi.

Igen a masszőr akihez jártam ő csak az én kérésemre masszírozta át a talpam, mert ő nem igazán jártas ebben, gondolom emiatt sem merte a terhességem alatt, de már pár hónapja nem is járok hozzá. Majd, ha megszültem.

2008. nov. 15. 20:04
 5/5 anonim válasza:
2010. febr. 24. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!