Hogyan és mikor hagytátok abba az Utrogestan szedését?
Csökkentsd, ahogy mondta. Semmi szükség már rá.
A betegtájékoztatóból:
"...- fenyegető vetélés esetén, sárgatest-elégtelenség okozta habituális vetélés (szokványos, azaz egymást követő többszöri vetélés) megelőzésére a terhesség 12. hetéig.
- Az Utrogestan 100 mg hüvelykapszula csak a terhesség első harmadában, akkor is csak hüvelyi úton alkalmazható...."
Sárgatest-elégtelenség miatt kell szedned, ill. segíti, hogy elegendő legyen a sárgatesthormon babának. Mivel a 12. hétre kialakul és működésbe lép a lepény, semmi szükség az Utro szedésére.
Én már azt sem értem, hogy miért nem a 11. héttől kezdte a doki csökkentetni...
ja, ne haragudj, ez kimaradt:
nekem a 11. héttől már csökkenteni kellett.
Két megelőző missed AB miatt szedtem. Az Utrogestan-os kezelés hatására(?) megmaradt a babám, mára gyönyörű kislánnyá fejlődött, hamarosan 2 éves lesz. :)
Minden jót kívánok!
09:40-es.
Szia!
Szedtem én is a második terhességemnél, az első baba sajnos 10 hetesen elment, ezért a másodikkal rögtön ahogy terhes lettem mentem a dokihoz és felírta a Duphastont. 2x1-et kellett szednem a 12.hétig a 13.héten pedig napi egyet és utána elhagyhattam. Nekem ez volt a legnehezebb olyan volt, mintha a mentőövemet kellett volna eldobni mélyvízben. Hála az égnek azóta is minden rendben van. 21 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!