Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van-e valami "tudományos"...

Van-e valami "tudományos" magyarázat arra, hogy miért olyan gyakori a babák túlhordása?

Figyelt kérdés
Első kislányomat 1 héttel túlhordtam, az utolsó hetek iszonyatosak voltak... Kórházba is befektettek. És nem arról volt szó, hogy elszámolták az időpontot, mert egyértelműek voltak a túlhordás jelei, ráadásul napra pontosan tudtuk, hogy mikor fogant a baba.
2008. nov. 15. 12:11
 1/3 anonim ***** válasza:
83%

Egy kineziologiával foglalkozó könyvben ez áll:

A túlhordás abból származhat, hogy a mama nem akarja elengedni gyermekét, félve attól, hogy ezzel elvesziti, megbomlik a kettejük egysége, vagy netán attól, hogy nem lesz képes vigyázni rá, ha már világra jött.

Elhúzodhat azonban a születés időpontja akkor is, ha én születendő gyermekként még nem vagyok elég érett, pontosabban éretlennek találom magam, félek attól, hogy mi vár rám, ezért aztán még nem akarok kijönni.

Akkor is előfordul ez, ha fiúnak várnak és lány vagyok, /vagy forditva/ hiszen nem akarom megmutatni magam, nem akarok szembesülni azzal a tudattal, hogy nem vagyok jó.

Persze hangsúlyozandó, hogy ezek az érzések soha nem tudatosak, "csupán" a tudatalatti játékáról van szó! Nem szabad, hogy bárki úgy értse a leírtakat, hogy akár az anya, akár a magzat tudatosan a koraszülés vagy a túlhordás mellett dönt, hiszen ez nem igaz.

Nem tudom mennyire volt tudományos de ennyit találtam erről a témáról.

2008. nov. 15. 13:05
 2/3 anonim ***** válasza:
45%
Ez a kérdés már bennem is megfogant, sőt az is,hogy általába ezután jön a sok császár.mert bizony amikor jó pár ével ezelött a fiam szültem, nagyon ritka volt a császár, most meg szinte csak ezt hallani.csak az ismeretségi körömbe 10 kismamából 9 császárral szült,de nem igy volt tervezve.tudományos magyarázatot én se tudok,bocs,de elgondolkodtató változások vannak.
2008. nov. 15. 14:56
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszotokat! :)
2008. nov. 15. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!