Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Négyes ikrek? Van itt valaki...

Négyes ikrek? Van itt valaki akiknek termeszetes úton fogantak négyes ikreik?

Figyelt kérdés
8 hetes kismama vagyok és most voltam ultrahangon. Nagy meglepetés volt ugyan is ket petezsákot latott az orvos két embrióval... szóval két egypetéjű ikreink lesznek. Fel sem fogtuk. Mire számíthatunk, tippek? Ikres anyukák adnátok tanácsokat?
2019. aug. 22. 16:50
 1/8 anonim ***** válasza:
74%

Komolyan nem gonoszkodni akarok, de még a sima iker terhességek is sokszor végződnek vetéléssel, sajnos csak a közvetlen környezetemben 3 ikerterhességből 3 végződött vetéléssel :(. Én nem élném még úgy bele magam, 4 babát kihordani a szervezetnek kegyetlenül nehéz és sokszor kihátrál belőle.

Ha mégis sikerül valahogy, hát sok sikert. Tippnek annyit mondanék, hogy tanulj meg alvás nélkül élni. :)

2019. aug. 22. 17:01
 2/8 anonim ***** válasza:
93%

Elsőnek is gratulálok! De sajnos igaza van az elsőnek,hogy egy iker terhesség szinte mindig problémás. Nekem 2x lettek volna ikrek,de csak 2 gyerekem van. Egyik az első terhességből másik a másodikból. 10 és 12 hetes voltam, amikor felszívódtak. Szerencsére nem kísérte vérzés és 1 baba mindig megmaradt. Nekem az volt a szerencsém, hogy kétpetéjűek voltak.

Én még nem élném bele magam és ezt most nem azért mondom, hogy rettegd végig,hanem, hogy készülj fel mindenre főleg egy 4-es ikerterhességnél.

2019. aug. 22. 17:17
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Debreceni négyes ikres anyukát ismerem, illetve olyan hármas ikreseket, kettes ikreseket, akiknél négynek indult, de vagy elhalt már méhen belül 1-2 vagy redukáltattak vagy az extrém koraszülés miatt halt meg egy vagy több baba.

Az orvosok fel fognak világosítani a kockázatokról. Egyrészt a 4 baba, másrészt az egypetéjűség miatt. Ha megtartjátok mind a 4 babát, akkor csak kiemelt, klinikai szintű kórházban szülhetsz, ahol nagy kapacitású PIC van és biztos, hogy 24-28 het között be kell majd feküdni. Genetikai tesztek közül uh, méhlepény biopszia és magzatvíz mintavétel működik ennyi gyereknél (prena, nifty, kombinált és társai nem adnak értékelhető eredményt). Négyes ikrek átlag 30 hétre születnek egyébként. Nem lehetetlen, hogy mindenki egészségesen megússza, de az esélye jóval kisebb mint egy gyerekkel. Nekem mar 10 eves harmasikreim vannak, egyikük súlyos beteg, de szerencsére a mi esetünk a ritkább. Iden is mar szuletett legalább fél tucat harmasiker trio a csoportban es csak egy helyen van baj.

Sok facebook csoport van, lépj be, sok segítséget fogsz kapni. Most is van egy szegedi négyes ikres anyuka (nekik clostival sikerült), de ott egy baba már jóval kisebb és még gondolkodnak a redukción, ő is 8 hét körül van.

Kitartást és sok erőt a döntéshez és a gyerekekhez!

2019. aug. 22. 17:33
 4/8 anonim ***** válasza:
84%
Egyik barátnőmnek négyes ikrekkel volt várandós. Mind egészségesen megszületett. Akárcsak az én hármas ikreim. Nem kell az ördögöt a falra festeni.
2019. aug. 22. 18:01
 5/8 anonim ***** válasza:
81%
Hűha. Gratulálok és drukkolok. Ez nem lesz egyszerű menet. Nagyon jó dokit keress.
2019. aug. 22. 18:14
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Reagálva pár hozzászólásra, nekem 2 petéjű ikreknek indult, de még a 7.héten nem felszívódott, hanem kilökődött, harmad tenyérnyi nyálkahártya kíséretében az egyikük. Egy valódi csoda, hogy nem vitte magával a tesóját.

Szóval ilyen korán még örülhetsz, persze, de ne éld bele magad. Viszont készülj fel. Mindenre. Is. Ha mind egészséges, és te is, akkor sem habos torta. Ha dolgoztál, most felejtsd el. Ágynyugalom, és rengeteg vizsgálat vár rád - igen, a dokik úgy képzelik az ágynyugalmat, hogy a terhesség negyedét a szar székeiken töltöd... Persze jobb, mintha befektetnek, mert otthon lehet csalni (egy keveset), kinek hogy, de a vége, sőt, majdnem a felétől akkor is klinikai megfigyelés.

Mire számíthatsz? Legjobb esetben 4 kis síró porontyra :) Meg mindenre is. De tényleg.

2019. aug. 23. 04:36
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Hogy vagytok kedves kérdező?
2019. nov. 5. 14:48
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi lett a babákkal?
2020. szept. 10. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!