Árthat e a magzatnak, ha a kismama terhesség alatt horrorfilmet néz?
csak akkor, ha amúgy nem szoktál horrort nézni, és rosszul viseled a feszkót, ami a műfajjal jár.
én horror-fan vagyok, nekem már az a probléma, h. az ingerküszöbömet nem ütik meg a filmek, és örülök, ha fenntartja az érdeklődésemet, de ijedezni már nem tudok.
Az ilyesmi semmit nem jelent. Az én anyám Depeche mode koncerten járt, mégse lett rám hatással...
Csúnya is lenne, ha az ilyesmi hatással lenne a gyerekre...
Egyszer hallgattam egy pre-, és perinatális pszichológia előadást. (Már ezt is kutatják, a magzati pszichológiát.) Azt mutatják a kutatások, hogy az átmeneti (!) stressz még jót is tesz a magzatnak, mert megtapasztja már egészen korán, hogy ez az érzés elmúlik hamar. Gond csak akkor van, ha a kismama tartós stresszben él és nem tud átélni ő sem és vele együtt a magzat sem megnyugvást.
Szóval nyugodtan nézz horrort, nem ártasz vele, sőt, a kutatások szerint még jót is tesz. :)
Miért lett mostanában ekkora divat, hogy mindentől féltjük szerencsétlen magzatokat? Semmi bajuk nem lesz.
Az az aranyszabály, hogy mindent lehet csak mértékkel. Ugyan így van az alkohollal, még a cigivel is, a stresszel is, a mozgással is. Lehet mindent, csak kis mennyiségben és akkor semmi baja nem lesz a babának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!