Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen vitaminokat kell...

Milyen vitaminokat kell szedni terhesség alatt? Melyek a legfontosabbak?

Figyelt kérdés
2007. dec. 8. 18:49
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ha magzatvédő vitamint szedsz,abban szinte minden fontos vitamin megvan,a legjobb arányban.Mellette szedhetsz még Magne B6-ot,és rengeteg zöldség,gyümölcs.

Jó babavárást:)

2007. dec. 8. 18:59
 2/4 anonim ***** válasza:
75%

Ha egészségesen és változatosan étkezel, akkor nincs szükség plusz vitaminra.

A folsav mindenképp kell, akár már terhesség előtt és az első 10 hétben mindneképp, ezt gyógyszertárban kapsz, nem is drága.

Ha terhesvitamin mellett döntesz, akkor az mellé már semmi mást nem kell szedni minden benne van.

2007. dec. 8. 20:02
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Én Elevitet szedek. Folsavat nem szedtem külön. A magneb6-ot viszont csak orvosi utasításra kezdtem el szedni, bár tapasztalataim szerint előbb-utóbb szinte minden kismamának javasolják. Ezek mellett én még megiszom napi egy kalciumot. Amúgy, ha a neten utánanézel, szinte minden vitaminnak megvan a jelentősége, úgyhogy érdemes magzatvédő vitamint szedni, mert abban a napi szükséges mennyiség benne van. persze majd előfordulhat, hogy pld. a vasból külön is kell szedned.
2007. dec. 8. 20:37
 4/4 anonim ***** válasza:
76%
A magzatvédő vitaminban minden (folsav, magnézium, kálcium, vas stb.) benne van, ami kell. A legoptimálisabb, ha már a teherbe esés előtt min. 1 hónappal, de inkább 2-3 hónappal elkezded szedni, mert a megtermékenyülésre feltöltődik a szervezeted vitaminokkal, ami ilyenkor télen még fontosabb, hiszen nem jutunk annyi zöldséghez, gyümölcshöz, mint a nyári időszakban. A nevében is benne van, hogy megelőző jellegű, tehát nem a már meglévő baba miatt kell szedni, hanem a leendő miatt, hogy az ne legyen beteg, és legalább a 12. hétig szedni is kell, mert addigra alakulnak ki a pici szervei, amelyek rendellenességeit hivatott megelőzni a vitamin. Persze nagyon fontos az egészséges táplálkozás is, de lehetetlenség étkezéssel bevinni a megfelelő mennyiségű vitamint, így mesterségesen előállított formában kell ezt megtennünk picink érdekében. Kezdj valamelyik vitaminnal, aztán ha valamely vitaminból plusz kell, azt az orvos észre fogja venni, és pluszban szedned kell majd. Nekem az Elevitet ajánlotta az orvos, de van több ilyen vitamin is.
2007. dec. 8. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!