Antibiotikum után hüvelygomba? Mivel kezeljem?
Bakteriális fertőzésre antibiotikumot kaptam. A gyógyszer szedésének vége felé közeledve fájó, viszkető érzést éreztem a nemi szervek környékén. Először azt hittem kidörzsölődött, de olvastam, hogy ilyenkor nem ritka, hogy hüvelygomba alakul ki. Terhesség során ezt mivel kezelhetem, hogy enyhüljenek a panaszok? Sima Canesten krém van itthon. Az jó rá? Vagy vegyek Canesten kombit? Egy hét múlva van időpontom a dokihoz :(
Tapasztalatokat várnék ki mit használt várandósság alatt.
18 hetes kismama
Vehetsz Canestent és a kúp és krém együttes használata segíthet, már ha persze egyáltalán gombás fertőzésed van tutira és pontosan olyan gombád, amire a Canesten hatásos, mert az sem jó az összes gombára.
És legközelebb ha antibiotikumot szedsz akár terhesen, akár nem terhesen, a hüvelyben egyidőben ezzel használj hüvelyflóra helyreállító készítményt és nem fog gombás fertőzésed lenni. Illetve jelezd, hogy hajlamos vagy a gombára és akkor olyan antibiotikumot fognak írni, ami kevésbé hozza elő.
Köszönöm a segítő válaszokat! Sosem volt még ilyen fertőzésem, igaz antibiotikumot sem sűrűn kellett szednem eddig. Sajnos olvastam hogy terhesség alatt hajlamosabb is ezt-azt összeszedni az ember.
Probiotikumot végig szedtem az antibiotikum kúra alatt, de sajnos erre nem voltam felkészülve :)
Remélem a Canesten használni fog !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!