Megtartsam? Tehetetlennek érzem magam mit tegyek? Kisbabát várok! 20éves vagyok,3éve vagyok együtt a barátommal, de még iskolába járok, jövőre végeznék. Már 1,5éve volt egy terhesség megszakításom!
És félek hogy ha ismét abortuszra adom a fejem akkor, lehet már nem tudok aztán gyereket vállalni, a kockázatok miatt!
A párom az dolgozik, végülis megoldható lenne a gyerek!DE a párom édesanyja az nagyon nem szeret engem, és félnék hogy lebeszéli rólam a barátomat!Mit tegyek?
Szia!
Szerintem te már nem vagy túl fiatal a gyermekvállaláshoz - főleg, ha lelkileg nem érzed magad annak. De 20 évesen rengetegen vállaltak előtted is gyermeket. A lényeg szerintem itt az, hogy a pároddal tisztázd a helyzetet. Ahhoz, hogy bizton gyermeket vállalhass vele együtt, bíznod kell benne, neki pedig főleg amikor kismama vagy, rá kell szolgálnia a bizalmadra. Nem tudjuk, milyen a kapcsolata az anyjával, de nem hiszem, hogy egy felnőtt férfi éleében a leszármazottaival kapcsolatban az anyjának kellene döntenie. Az anyós-jelölted tudja már, hogy nagymama lesz?
Szeritnem ezzel pozitívan fog megváltozni a kapcsolatotok, főleg, ha még nincs unokája! A leendő nagymamák kiszámíthatatlan "lények", az ember nem is gondolná, de nagyon meg tudnak veszni egy unoka hírére!
Beszélj a pároddal, keressétek a megoldást!
Én drukkolok nektek, hogy családdá válhassatok!
11 hetes km.
Nagyon remélem hogy megfog változni a véleménye,bár tudom hogy azért nem szeret mert lustának tart és még a baja a származásommal van hogy félroma vagyok!
A párom az már tudja, mondta hogy még gondolkodunk és addig nem mondjuk el senkinek.
Én már szeretném megtartani a kockázat miatt is!Remélem minden jó lesz!
És köszönöm a válaszotokat.
15:03 szerintem kicsit rosszul gondolkodsz a témát illetően, mert te sajnálod a kérdezőt, hogy roma származású.
nem kéne sajnálni, romák is sok értékkel rendelkeznek,pl. nagyon jó zenészek, énekesek. csak egy teljesen más kultúrából jöttek, más mentalitásúak, mint mi és ebből adódnak az ellentétek.
sajnos sok ember előítéletes, de romák között kb ugyanannyi a dolgozni akaró és tudó ember, mint a nem romák között.
senkinek sem kell szégyellnie, kik a felmenői, nem ez határoz meg minket.
én már az elsőt is megtartottam volna. én is láttam abortuszos videót, és én úgy gondolom,hogy ő már egy kis élet, és életem végéig gyötörne a lelkiismeret, hogy mit tettem. persze az más, ha valakit megerőszakolnak és abból lesz gyerek...de azért szerintem az abortuszok többsége nem emiatt van.
jelenleg is suliba járok én is, ugyan már lediplomáztam de jelentkeztem egy posztgraduális képzésre, tudok tanulni a baba mellett is pl. amikor alszik vagy éjjel. ez nem lehet akadály! annyira sok pénzbe pedig nem kerül, igazából pelus meg popsitörlő, ami kell neki, és ruha. kb. ennyi ami létszükséglet! ha más nem a védőnő vagy a helyi családsegítő biztosan tud adni használt babacuccot, akár ingyen is, ez sem lehet akadály! anyóssal meg nem kell foglalkozni, valószínű ő lesz a legjobban elájulva a kicsitől. ha meg nem, akkor is megvoltál nélküle eddig is, és ha le tudja beszélni a párodat, akkor az a párod hülyesége lesz, hogy hallgat az anyjára...
egyébként meg miért nem védekeztek basszus? van annyi lehetőség, nem hiszem, hogy ne lehetne megoldani!
egy szó, mint száz: én biztosan megtartanám.
Én 19 éves vagyok, párom 35, és 15 hetes km vagyok.3 éve vagyunk együtt. Anyós útál engem, lustának tart, meg sorolhatnám, ezzel szemben ellátom a fiát, vezetek egy háztartást, a padlómról enni lehet, nem úgy mint neki. Nekem már volt egy spontán vetélésem, az is tervezett baba volt, és szó szerint mosolygott az a nő, csillogott a szeme a rossz hír hallatán. És mástól hallom vissza,h. mennyire nem akar tőlem gyereket. Persze a mostani unokájához sem gratulált. De mi így döntöttünk, a sulimból van még 2 év, a párommal mindent meg tudunk neki majd adni, és ez a legfontosabb. Az anyósok csak féltékenyek ránk, ők még mindig szeretnék a kisfiukat babusgatni szoptatni mint régen. Pszichológus szájából hallottam. De nem kell ehez orvos, h. magunktól rájöjjünk. Sajnos ez a nő mellettünk lakik, így minden nap el kell viselnem az állandó szapulásait.
Szerintem vállald be a babát. Egydül én nem tenném, csak akkor, ha áll melletted valaki. 15hkm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!