Ti mennyire bantatokovatosan a gyógyszerekkel, egyéb tiltasokkal terhesség alatt?
Itt többször olvastam, hogy valakinek fáj a feje és inkább szenved, csak be ne vegyen valamit. Én megmondom őszintén ezt nem tudom csinálni. Dolgozom. Nem tudok otthon feküdni napokat és iszonyat migrénes vagyok. Ráadásul a panadol teljesen engedélyezett. Bár az is igaz, hogy nem használ. Mindegy. Én felszívtam magam és betegtájékoztatót olvasok. Pl az algoflexben az van hogy 3. trimeszterben nem ajánlott. Szóval beveszem. Beszeltem a védőnővel is ő is azt mondta a gyereknek rosszabb, ha az anya szenved.
Vagy pl hogy igazodtok el a csodás usszal/ne usszal. Nem lehet meleg vízben ülni, 38 fokig nyugodtan lehet melegítve ülni. Stb. Stb. Szóval pl én elmentem úszni is a termál szélére meg felfújható kispárnára leültem és belógattam a lábam, így -beszélgettem a többiekkel.
Kész káosz az egész. Ki mennyire vette komolyan a tiltásokat?
Én szedtem gyógyszert. Már a várandósság előtt is évek óta nagyon brutális refluxom van, gyógyszert szedtem rá. A tüneteket a terhesség csak felerősítette. Amikor a háziorvosom elkezdte mondani, hogy nem kéne tovább szedni a gyógyszert, mert ugyan nincs rá kutatás, hogy bármi bajt okozna, azért ne szedjek semmit az első trimeszterben, körberöhögtem :D Ha a Salvus víz segítene bármit, nyilván nem szedném évek óta. A gasztroenterológus természetesen nekem adott igazat, inkább a gyógyszer, mint a savhányás és a fekély... Van egy jó oldal, igaz német, de a Google fordítóval egész jól használható:
Itt szoktam megnézni, hogy a hatóanyag, amit szedni szeretnék, mennyire biztonságos a kutatások szerint.
16os!
Valoban nem art. En is orvosoktol tudom.babanak az eg vilagon semmi baja nem lesz. Ezek mind helyileg hato cuccok.
De azert boldog vagyok,hogy 2 eve megszabadultam ezektol a szutyok sprayktol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!