Nem volt veletek bunkó az orvos amikor mondtátok hogy nem akarjatok a terhességet? Mire kell ilyenkor számitani?
Nem szabadna bunkónak lennie. Szülészet-nőgyógyászaton dolgozom nővérként és bár ellenzem az abortuszt, soha senkivel nem éreztettem, mit gondolok legbelül, mindenkit elláttam, ahogy kell.
Azt azért hozzá kell tenni, hogy láttam már egy doktornőt zokogni a beavatkozás után és mikor kérdeztem, mi a gond, mesélte, hogy negyed órája látta uh-n az egészséges 11 hetes magzatot, most meg ő maga kaparta szét és nem bírja tovább. Kérdeztem, miért nem utasítja vissza elvi okokra hivatkozva, mire elárulta, hogy az osztályvezető főorvos nem engedi, mert a kilenc orvosból háromnak engedélyezte, hogy ne végezzen abortuszt, ha többnek is megadná az engedélyt, nem maradna minden napra ab-ot végző szakember. Sokkal többen vannak, akik nem akarják elvégezni, de muszáj nekik. Szóval kicsit érthető, ha néha kiborul egy-egy orvos és "bukóbban" viselkedik. Nem szabadna, de ők is csak emberből vannak és elszakadhat a cérna náluk is.
Igen utolsó. Úgy, ahogy nem kötelező nőgyógyásznak lennie sem, de ha már egyszer önként (mert gondolom senki nem tartott fegyvert a fejéhez) úgy döntött, hogy ő bizony nőgyógyász lesz akkor ne bunkózzon, hanem végezze a munkáját!! Ha valaki nőgyógyásznak megy, akkor pontosan tisztában van azzal, hogy ehhez hozzátartozik az abortusz is. Ha problemaja van vele, hát akkor válasszon másik szakmát, de nehogy már még utána ő bunkózzon, azért mert neki ez amúgy nem tetszik! Senkit nem érdekel a magánvéleménye, azt meg kell tartani szépen a munkán kívülre, a pácienseket pedig el kell látni normális, emberi viselkedést tanúsítva. Senkinek nincs joga a másik felett ítélkezni, pláne nem egy orvosnak, aki ezért kapja a fizetését.
Szóval kérdező nem, semmi esetben nem kell “lenyelned” a békát, ha bunkózik veled igenis állj a sarkadra és küldd el a fenébe!! Tudja már hogy nem tehet meg bármit, csak azért mert neki valami nem tetszik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!