Holnap megyek abortuszra. Ne támadjatok kérlek, így is elég nehéz. Hogy működik? Reggel 7re kell mennem onnan hogyan tovább? Szültem már 2szer
Akik szültek már, azoknak nem adnak tágítót.
Én bementem reggel, kicsit későn volt a műtét (3 körül )úgyhogy dél felé már kaptam egy infúziót,mivel előző este óta se enni, se inni ugye nem lehet. Felmentem a műtőbe egy műtősfiúval, felfeküdte, elaltattak, az ágyamban ébredtem. Az egész kb fél óra volt. Magamhoz tértem, adtak enni, este fél 8 körül engedtek ki.
"Akik szültek már, azoknak nem adnak tágítót." ez értelemszerűen csak a spontán (hüvelyi) szülésre vonatkozik, akik császárral szültek, azoknak még ugyanúgy sose tágult a méhszája, mint akik még nem szültek sose.
A tágításnak 2 módja elterjedt, az egyik a laminária névre hallgató növényi rostból készült pálcika, amit a méhszájban helyeznek el, és a következő időben a környezetéből vizet felvéve megduzzad - így hoz létre egy lassú, fokozatos előtágítást, ami az élettani szülés kezdeti szakaszához hasonló. Ezzel elkerülhető a méhszáj gyors, erőszakos tágítása által okozott sérülése.
A másik módszer gyógyszert (prosztaglandin-származékot) használ erre a célra. Erről azt kell tudni, hogy amint az a nevéből is levehető, (többek között, onnan mutatták ki először) a prosztata termeli az urak szervezetében, az ondófolyadékba keveredik, és ez az az anyag ami fiziológiásan a méhszáj megnyílását kiváltva lehetővé teszi a spermiumoknak a méhbe való behatolását az aktust követően. Szóval ugyanazt tudja, mint a laminária, csak nem mechanikus, hanem biokémiai úton.
A laminária felhelyezése szúró jellegű fájdalommal járhat, és mindkét eljárás a tágulással párhuzamosan kiválthat menstruációhoz hasonló méhgörcsöket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!