Volt egy barátnőm, vége lett. Kiderült, hogy terhes.9. hetes lesz. Megbeszéltük, hogy el veteti, én el is küldtem a pénzt?
44. Félreértettél. Engem nem érdekel az erkölcs, nem ezért írtam.
Tegyük fel, hogy Jancsi meghág egy nőt, aki terhes lesz. Jancsi nem akar gyereket, ezért azt nyilatkozza, hogy “véletlen volt”. Innentől kezdve már nem az övé a felelősség, mert ő nem akart gyereket.
Aztán meghág még 3 nőt, ebből kettő teherbe esik. Csinált 3 gyereket, de felelősséget nem kell vállalnia, mert védi a törvény?
"Az a vicces, hogy ezt is ki lehet játszani. Józsit be akarom palizni. Ezért adok 20 ezret a Lacinak, hogy mondja azt, hogy tőle van, és meg akarja tartani. Megtartjuk. Mindenki boldog.
Megszületik a baba. És perbe fogom a Józsit, a dns bebizonyítja, hogy ő az apa, és lehet fizetni. Na, ilyenkor mi van?"
Ha Laci a húszezerért (khm önként) hivatalosan elismeri az apaságot, aláírja az apasági nyilatkozatot, akkor Józsi megúszta, mert onnantól kezdve Laci az apa, még ha a dns teszt mást is mond. Hiszen Laci tudta, hogy nem az övé, ennek ellenére mégis a "nevére vette", kvázi bevállalta, hogy gondoskodik róla.
#51, az általad felvetett "X meghágja Y-t" nem létezik valójában, ugyanis a szexuális kapcsolat 2 (néha több:)) fél szabad döntésének eredménye... a nemi erőszakot továbbra se akarja legalizálni senki.
Tehát a helyzet valójában úgy néz ki, hogy "X és Y hágnak, mert ez nekik így jó", és utólag mindkettőnek azonos döntési joga keletkezik az esetleg bekövetkezett terhesség kapcsán, egy határidőn belül dönthetnek úgy - X is meg Y is - hogy nem vállalja. Nőnél ez a döntési jog abban testesül meg, hogy abortuszra megy vagy esetleg kihordja és kórházban hagyja a "hágás" eredményét, férfinél meg abban, hogy nő döntésétől függetlenül nem tartozik érte se anyagi se erkölcsi felelősséggel, és nem illetik meg a szülői jogok se.
(én célszerűen 1-2 héttel rövidebbre venném azért a férfi döntési idejét azért, hogy a nő a férfi döntése ismeretében tudja meghozni a saját döntését)
Így már érthető?
#59 ez egy elvi deklaráció, ha valaki törvényt akarna írni belőle, nyilván át kellene tekinteni a részleteket is. Pl. abszolút el tudom képzelni, hogy a férfinak a nemleges nyilatkozata mellé le kelljen tenni a terhességmegszakítás térítési díját is, amit azután a nő a saját döntésétől függően használ fel. így lesz a részletek kidolgozásával egy 3 mondatos elvből egy 20 paragrafusos törvény, ami lefedi a gyakorlatot...
Az a lényeg ugye, hogy a mai gyakorlat egy nonszensz, egy 100 évvel ezelőtti szellemiséget tükröz, ezért is van, hogy mindenki kiskapuk meg egérlukak keresésével van elfoglalva. (általános szabálynak veheted - nem én mondtam, hanem jogtudós - hogy ahol 10% alatti a tudatos normaszegés, ott a normaszegőket kell üldözni, ahol viszont 10% feletti, ott a norma rossz. Na, a gyermektartás és környéke szintjén az önkéntes jogkövetés mértékadó becslések szerint nem éri el a 40%-ot, sok év óta ez a legbehajthatatlanabb követelés a bíróságok gyakorlatában.)
Most magyarul és teljesen vulgárisan megkérdezve milyen "igazság" az, ahol a jogkövetés jutalma egy kvázi életfogytiglan - de minimum 20 év, ha meg erőszakos bűnözővé avanzsálva teszek róla, hogy a terhesség megszakadjon, az - ha lebukok egyáltalán - középmértéken(!) 3 év letöltendő, és utána elfelejthetem az egészet, mint egy rossz rémálmot???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!