16 éves vagyok és pozitív lett a teszt, mit csináljak?
Sziasztok.
Sajnos gyógyszer mellett terhes lettem de a szüleimnek nem szeretném elmondani. Van valami mód magyarországon hogy szülői engedély nélkül mehessek abortuszra?
"Csak egyedül áll szegény lány a nagyvilágban sem támasza, sem védelme, hogy egyedül kelljen döntenie?" - izé, ha tudsz értőn olvasni, nem arról volt szó, hogy a lánynak TILOS legyen a szüleivel megbeszélni, hanem arról, hogy ne kényszerítsék a szülővel való kommunikációra, ha történetesen pont vele nem akarja megbeszélni. Tudod, ilyen helyzetek akkor alakulnak ki, amikor pont a szülő "csak jót akarása" az, amitől védelemre szorul az a fiatal.
Egyébként ész-érveket nem nagyon tudsz hozni a magyar gyakorlat mellett, tudod túl közel vannak az osztrákok, ahol az általam is támogatott 14. életév az a határ, amíg a szülőt be kell vonni - magyarán végre szinkronba kerülne a szexuális beleegyezési korhatár, és a terhességről való szabad döntés korhatára. És hát valahogy nincs tele az osztrák sajtó AB után elvérzett 16 évesekkel, se két havonta AB-ra járó 17 évesekkel, se semmi olyannal, amivel a "tisztelt életvédők" itt riogatnak - mint látható, minden alap nélkül.
#36, rosszul. Csak a saját életemben megtapasztaltam, hogy milyen dolog, ha valamit pont az egyébként kb 180 fokban eltérő gondolkodású és értékrendű szüleimmel kell mindenképp megbeszélnem, amiben mindenképp rájuk vagyok szorulva... azzal nem jártam jól soha. Abba kellene hagyni végre a szülői státusz habos-babos fetisizálását, a szülővel kapcsolatban csak egy ami biztos, az, hogy nagy hatással van a gyereke életére. Aztán az, hogy az a hatás éppen milyen előjelet visel, az az adott embereken múlik... nem véletlen ám, hogy igen sok ember van, aki felnőttként semmiféle kapcsolatot sem kíván tartani a szüleivel.
Voltaképp igen kevés ember képes sajnos elfogadni, hogy a gyereke nem a tulajdona, hanem egy másik ember, saját gondolkodással, saját értékrenddel, és abban kéne támogatni, ami neki jó, és nem abban, amit az adott szituban a magam számára jónak tartok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!