Abortusztabletta esetén mi számít normálisnak?
Szia,én Angliában élek és nekem volt. 2 tabletta volt úgy emlékszem. Az első után úgy rémlik 2 napra rá kellett bevennem a második tablettát és azt mondták nagyon gyorsan haza kell érni mert gyorsan hat. Kb 45 perc múlva elkezdtem erősen görcsölni,szorítottm mindent ami a kezembe került. Kiabálni nem kiabáltam azért. *azóta szültem is oxival szerintem az durvább ) Szóval ilyen durva mensi szerű volt. Aztán elmentek wc-re (kb 1 órára a tabletta után) és hát ott távozott egy nagyobb adag. Azután kb 2-3 napig volt még gyengébb vérzés mint mensikor de az már nem fájt.
Szerintem ez sokkal jobb mint a műtét. Mert nem sérült semmi. Igaz kora terhesség volt 7 hetesen.
Nekem leallt a terhesseg a fejlodesben es vegul ezt a megoldast valasztottam. Van egy gyogyszer amit eloszor beveszel, a nevet nem tudom de vegulis az azt csinalja hogy leallitja a verkeringest a petezsak fele es az lassan kezd levallni. Majd a masodik lepes az az hogy 48 orara ra beveszel ket vagy harom tabletat (cytotec) ami beinditja a vetelest,mehosszehuzodasokat okoz, eros verzest hogy a szovet tudjon tavozni. Amugy szedylhetsz es hanyingered is lehet. Nagyon fontos az hogy amikor ezt a gyogyszert beveszed reggel legyen es ne egyel elotte es csak annyi vizet igyal ami a gyogyszer lenyelesehez szukseges, mert hanyhatsz ha a gyomrod nem ures es akkor ujra be kell vegyed a gyogyszert ami nem jo.
Nekem eleg durva volt. 9 hetes voltam es nagyon eros szinte egybefuggo fajasaim, gorcseim voltak. Nem volt fokozatossag benne, az utolso 2 oraban folyamatos eros fajdalmaim voltak, de vegul kitisztultam. Viszont a verzesem a veteles utan meg 5 hetre sem mult el es horminalis kezelesel tudtuk csak ujra beallitani a ciklusomat. Ez amugy nagyon ritka eset.
Amugy a vetelest kovetoen atesel normalis korulmenyek kozott egy nogyogyaszati konzultazion es a huvelyi uh utan megtudjak allapitani hogy kiurult-e a mehed. Amennyiben elmarad a veteles utani konzultacio vagy kesobb fogad csak az orvos, a tunetek az eros alhasi fajdalom, verzes es laz lehet ami arra utalhat hogy nem tisztultal ki.
Remelem tudtam segiteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!