Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Elmagyarázná valaki miért a...

Elmagyarázná valaki miért a nő döntése akar-e abortuszt?

Figyelt kérdés

először is nem vagyok abortuszellenes és hálistennek még nem volt benne részem, remélem nem is leszsoha

amit nem értek: miért hangsúlyozzák mindenütt hogy a nőknek jogukban áll dönteni asaját testükről és életükről. illetve ez rendben van, persze hogy van jogunk hozzá. de ha egy gyerekről van szó (nevezzétek magzatnak ha jobban tetszik) az nem csak az ő élete, teste, döntése. miért nem szólhat bele a jövendőbeli apuka hogy akar-e gyereket? ha akarna de a nő elveteti akkor miért nem gondol senki arra mit érez ez a férfi? hiszen nevelhetné egyedül ha a nő semmiképp sem akar gyereket. ha nem akar és a nő megis megtartja akkor fizetnie kell 18 évig. pedig ő nem akart gyereket. nem is feltétlenül hibás abban hogy megfogant. pl. fogamzásgátló tabletta mellett jött össze a gyerek.

lehet hogy egyedül leszek ezzel a véleménnyel de szerintem minden esetben közösen kellene hozni ezt a döntést, ugyanúgy ahogy utána közösen vállalni a felelősséget.

jöhetnek az ellenvélemények, próbálja megmagyarázni nekem miért kizárólag a nőké a döntés egy ilyen fontos, életre szóló kérdésben

2018. máj. 31. 20:39
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
78%

A nő a testét, az egészségét kockáztatja, a munkahelyét (egyedül eltartani a gyereket) és a megítélését.

Ezzel szemben

A férfi ha nem akar gyereket, és mégis lesz, akkor csak havi 20.000 ftot kockéztat.

Szerintem a nőnél jobban rezeg a léc,ezért dönt ő. Ennyi.

2018. jún. 1. 05:50
 22/42 anonim ***** válasza:
83%

Bár sosem pártoltam az abortuszt megjártam ezt 3 éve sajnos.

Egyedül nevelem a gyermekem, semmilyen segítségem nincs és bár nem keresek rosszul, de fizetéstől fizetésig elünk.

Összejöttem egy emberrel, védekezés mellett mégis terhes lettem. Mire kiderült az apajelölt már egy 18 éves lánykát boldogított.

Mikor pozitív lett a teszt nem volt kérdéses, hogy elvetetem. Hiszen 2 gyereket nem tudnék egyedül eltartani és felnevelni.

Az apajelöltnek persze elmondtam, cserébe megfojtogatott a ház alagsorában, hogy nehogy el merjem mondani a nőjének.

Tehát igenis a nő döntsön ezzel kapcsolatban, mivel a várandósság összes terhe és nagyon nagy százalékban a gyermek egész felelőssége az anyára hárul.

2018. jún. 1. 08:09
 23/42 A kérdező kommentje:
valószínűleg igazatok van... a nő többet kockáztat ez egyértelmű. de talán valamilyen szabályozás mégsem ártana ahol kikérik az apa véleményét is. pl. mint válásnál. mindkét félnek bele kell egyezni, de ha ez mgsem történik meg akkor is el lehet válni csak kicsit nehezebben vagy tovább tart. bár az abortusznál a gyorsaság elég fontos... úgy tűnik ebben egyszerűen nincs jó megoldás:(
2018. jún. 1. 09:39
 24/42 anonim ***** válasza:
92%

'...talán valamilyen szabályozás mégsem ártana ahol kikérik az apa véleményét is. pl. mint válásnál. mindkét félnek bele kell egyezni,..."

Erre egyszerűen nincs rá idő, hogy jogilag ezt végig lehessen futtatni, még akkor sem, ha apuka ott van és veri az asztalt, hogy ő akarja a gyereket. Akkor meg pláne nincs idő, ha apukát keresni kell vagy győzködni, hogy ugyan írja már alá az abortusz-engedélyt.

2018. jún. 1. 10:33
 25/42 anonim ***** válasza:
32%

Nem tudom ezen mi ilyen bonyolult.

A nőé minden kockázat, így ő dönt. Ez ennyi.

Ha a pasi gyereket akar, akkor olyan nőt keressen, aki szintén akar. Ha meg nem akar, akkor védekezzen. A védekezés kapcsán is lehet ujjal mutogatni, meg hőbörögni, hogy "hát aszonta hogy szedi a bogyót", meg "aszonta hogy fölhúzta a gumit", de a vége akkor is az, hogy aki nem akar gyereket, az védekezzen. Ha meg vakon bízol a másikban akkor benne van a pakliban, hogy megszívod, de akkor ezt vállaltad.

Az olyan esetek száma meg ahol mind a két fél védekezik, gumival, tablettával, mással, és mégis terhes lesz a csaj és megtartja, pedig a csávó nem akarja, mérhetetlenül elhanyagolható lehet. Nyilván ez az abszolút szívás helyzet, de ugye a szex alapvetően a fajfenntartás eszköze, nem a szórakozásé.

Azt viszont semmi esetre sem támogatom, hogy az apának legyen "kiskapuja", mert hány meg hány olyan eset van, mikor végre megfogan a tervezett(!) baba, és anyukának még pislogni sincs ideje, apuka már ajtón kívül van. És megteheti, szinte következmények nélkül. Társadalmi nyomás már most sincs, a gyereküket elhagyó apákon, nem kell, hogy még az a kis gyenge törvényi erő is eltűnjön.

2018. jún. 1. 14:13
 26/42 anonim ***** válasza:
31%

Idő sincsen rá, és mód sem, mert tegyük fel, ha a férfi akarja a gyereket a nő nem, akkor gyakorlatilag be kellene zárnia az anyát, hogy "márpedig megszülöd a gyereket", mert másképp mit akar?

Alapból, terhességre és szülésre kényszeríteni valakit ugyanolyan, mintha megerőszakolod, hiszen egyik esetben sincsen rendelkezési joga a teste felett.

Aki pedig nem akar gyereket, húzzon kotont.

2018. jún. 1. 14:13
 27/42 anonim ***** válasza:
32%

Hát, mindenesetre az internetezők többségének nagyon más a véleménye, kedves utolsók: [link]

(adjatok le egy szavazatot, és látni fogjátok az állást)

"Társadalmi nyomás már most sincs, "- eszerint az IRL világban is hasonló a vélemény... márpedig amiben változik a közvélemény, azt idővel a jog is követni kényszerül - szerencsére.

Ez a "húzzon gumit", meg a "szex a fajfenntartás eszköze nem a szórakozásé" egy hihetetlenül cinikus álláspont annak tükrében, hogy ezt a védekezési módot a férfiak-párok egy jó része ugyanúgy nem bírja, ahogy a többi védekezési módoknak is megvannak az elutasítói - és a férfi számára momentán sajnos nincs választék.

Na meg annak a tükrében, hogy a nő ugyanúgy igényli a NEM fajfenntartási célú szexet, mint a férfi, sőt, többnyire a nők akadnak ki a gyerekszülés után elromló szexuális életen.

És de, mivel az ember az életében olyan 95%-ból az élvezetért szexel és csak 5%-ban fajfenntartási célból (ha férfi, ha nő), a szex bizony jó ideje első sorban a kölcsönös örömszerzés eszköze, és másodsorban a fajfenntartásé.

Szóval jogi abortuszra fel:)

(a "de a férfi utólag"-ot könnyű kezelni, ugyanúgy határidőt kell szabni amíg a férfi tiltakozhat az apaság ellen, ahogy ma a nőnél is van, a cél az EGYENLŐ jog, nem a "de most majd mi") Remélhetőleg az unokáink generációjának már ugyanúgy múltbéli rossz emlék lesz a férfi érdekei elé helyezett embrió, ahogy nekünk már az volt a "szüzen a házasságba" őrület vagy épp az abortusz-tilalom.

2018. jún. 1. 14:41
 28/42 anonim ***** válasza:
38%

Kérdező (#11) "1. a nő gyereket akar, a párja nem. kérdése: ha titokban abbahagyja a fog.gátló szedését és teherbe esik a párja ugye később szeretni fogja a babát?" - vagy igen, vagy nem - az utóbbi sokkal gyakoribb... a párját aljas módon becsapó anyuci meg ilyenkor előadja a "hattyú halálát" a rút, gonosz férfiről, meg az ő szegény szerencsétlen félárva picike babájáról... (mint ha legalábbis nem pont ő okozta volna ezt a sorsot a picike babájának)

Mindamellett vannak kivételek is, szerencsére nem minden nő viselkedik gerinctelenül a párjával... nekem is van olyan nőismerősöm - több is - aki miután egyedül döntött a gyerekvállalásról, eszébe se jutott volna bármit is követelni a férfitől.

2018. jún. 1. 15:31
 29/42 anonim ***** válasza:
43%

Hol állítottam én, hogy a nők nem élvezik a szexet, meg hogy kizárólag gyerekcsinálásra használják? Ugye sehol...

Annyit mondtam, hogy a szexnek ez az eredeti funkciója, ez egyszerűen tény. Ez ellen lehet védekezni, és az egyszerűen nem kifogás, hogy hát úgy nem élvezi annyira. Hát milyen baromság ez? Akkor köttesse el magát és akkor nem kell a védekezéssel szarakodni.

Ha meg nem kötteti el magát és nem is védekezik akkor meg igenis minden aktus előtt számoljon vele, hogy bizony bizony abból gyerek lehet. Mert tudod a szex az olyan, hogy akkor is lehet belőle gyerek ha nem az a cél.

Most is sok pasi van aki szórja a magvait világnak, hát ha még következmények nélkül tehetnék... Majd dugnak össze vissza gumi nélkül, aztán max beikszelik egy papíron, hogy köszi a papás mamás nem kell.

2018. jún. 1. 16:17
 30/42 anonim ***** válasza:
33%
"Akkor köttesse el magát és akkor nem kell a védekezéssel szarakodni." - mint tudod, ahhoz minimum 40 év, vagy 3 élő gyerek kell... és egyébként meg irreverzibilis... ha egy nő nem bírja mondjuk a fogamzásgátlót, neki is az elkötést ajánlgatnád, vagy ez épp kettős mérce?
2018. jún. 1. 16:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!