Mit tennének? Megtartanátok az ötödik gyereket így?
Mindig nagy családot szerettünk volna a férjemmel. 5-7 gyereket. Családot is alapítottak, 4 gyermekünk van. A legkisebb 3 éves. Az ő születése után pár hónappal sokalltam be. Előtte könnyedén vettem, persze voltam kicsit nehezebb időszakok, de szerettem az életemet. Mikor négyen lettek, a legnagyobb iskolát kézdett, akkor állt a feje tetejére valami bennem. Depis lettem, sehogy sem volt jó. Az első év így ment el. Azóta helyre álltam, tényleg úgy érzem így hepi, kerek minden. Élvezem az anyaságot és csak örömöt lelek az anyaságban. Ami persze fárasztó de pont jó. Sajnálom azt az időszakot amit "elpocsékoltam" és a gyerektől is elvettem. Őket is megviselte, kizökkenteni, nehezebben kezelhetőekké váltak, ami nekik sem volt jó.
Most úgy alakult, hogy terhes lettem. "Hibáztunk" úgymond. És félek nagyon. Mi van ha megint olyan nehéz lesz. Már nem akartunk több gyereket. Úgy gondoltuk mégis elég a négy, leadunk a tervekből mert így jó. Dolgozok január óta úgymond főállásban ismét, bár rugalmas (családi) Nem emiatt nem férne bele.
Megtartanám, viszont az énidőt is kieszközölném! Te tudod mi az, amiben fel tudsz töltődni! Még újszülött mellett is lehet találni "énidőt". Minden héten legalább 1-2 óra, amikor csak te vagy. Ez nem megy a gyerekek rovására, sőt! Ha ez eddig nem volt meg, pótold!
A tesó érkezése a sajátjaimnál látom mekkora öröm! Szívesen vesznek részt akár az ellátásában is és ez nem a gyerekekre való "rátukmálás"
Kell a feladat nekik és sokkal jobban tisztelik és szeretik az életet és a tesót, mint amit itt sokan előadnak.
Pontosan felfogják, hogy ott a pocakodban egy kis élet, egy tesó van, akivel majd lehet játszani, bumlizni, összenevetni, vagy éppen veszekedni! Az én 5. gyermekem most már 2 éves. Remekül elvan a 14 évessel is és a 6 évessel is. Hullámvölgyek vannak az életünkben, de a gyermekünk(eink) nem lehet ennek az áldozata. Ha örömet érzel az anyaságban, akkor valahol máshol van a bibi, azt azért jó lenne kideríteni, hogy hol! Keress nagycsaládos csoportot, hogy a többiek hogyan oldják meg, hogy mindenkinek jó legyen!
Én eleve nem szülnék halomra, mert fel is kell nevelni és nem árt kitaníttatni a gyerekeidet.
MINDET! Nem az, hogy az első megy egyetemre, a többi meg oldja meg, mert "nincs pénzetek" rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!