Jól döntenék ha megtartanám a babát?
Na majd most jönnek a jövőbelato jósok, akiknek az az össz érvük, hogyha kettőt fel tudtál nevelni, akkor harmat is, ha kettőre volt pénzed, akkor egészen biztosan a harmadikra is lesz stb stb... Erre aztán lehet alapozni.
Úgy dönts, ahogy neked jó! Ha akarod, akkor tartsd meg, de ha úgy érzed nem fog működni a dolog a paroddal és 38 évesen nem akarod az egesz gyereknevelést elölről kezdeni, akkor menj abortuszra. De semmiképp ne idegenekre hallgass, hisz ez a te döntésed.
Szia!
Szerintem pont azért látod úgy, hogy megromlott a kapcsolatotok, mert elvetetni készülöd a gyerekét, aminek ő nem örül...bár én nő vagyok, férfiként elhagynám a páromat, ha nélkülem döntene egy ilyen kérdésben, és kifejezetten ellenemre ráadásul. Nőként csak annyit tudok mondani, nem mennék abortuszra, akkor sem, ha a párom ezért elhagyna. Engem is egyedül nevelt fel anya, mégsem érzem úgy, hogy jobb lenne nekem holtan. Ugyanis ha megtette volna, az lennék. Emellett nem is tudnék együtt élni a lelkiismeretfurdalással, amit éreznék. Sokan döntenek "racionálisan" aztán szenvednek éveken keresztül, vagy akár egész hátralévő életükben, mert az érzéseiket nem tudják racionálisan irányítani, és mivel nem igazán akarták azt az abortuszt, megviseli őket. Mást persze nem, de nem tudhatod, melyik csoportba kerülsz. Ha egy 6 évest tudsz nevelni egyedül, akkor a kisbabát is be tudnád vállalni, de szerintem nem is hagyna vele egyedül a párod, ha megtartanád a gyereket, szerintem inkább rendezni akarná köztetek a helyzetet. Nézz rá a 6 évesedre, vagy a 18-ra, és képzeld el, mi lenne, ha nem lennének, mert előre látod koraterhesen, hogy azokkal, akiktől vannak, szétmentek egy nap, és ezért elveteted őket, a veszélyes biológia hulladékégetőben végzik. Gondolom, fájdalmas és abszurd elképzelés. Ha most megtartod a kisbabádat, ugyanilyen lesz ez az elképzelés vele is...ahogy a 6 évesed is már a gyermeked volt a méhedben, úgy ez a baba is az.
Ín a helyedben fognám a párod kezét és leülnék vele tárgyilagosan beszélni.
Akarja e vagy sem, támogat e vagy sem. Megkérném,hogy ne empátiából adjon választ,hanem ahogyan ténylegesen gondolja és érzi. Ha mrgtartod a babát,szükséged lesz rá éveken keresztül ha vele maradsz,ha nem. Nagyon fontos,hogy úgy szülessen meg a baba,hogy támogató szülei vannak.
Ha úgy dönt,hogy neki mégsem kell gyermek,akkor is megszülném,de örökbe adnám.
Kérlek, írd meg a döntést, bármi legyen is az.
Én kisgyerekként végignéztem, ahogy a szüleim verekszenek, aztán el is váltak, és most egyetemre járok, jó viszonyom van mindkettővel. A gyereknek nem érdeke a halál az élet helyett, sosem. A 6 éves kisfiadnak rosszabb volt látni szerinted a veszekedéseket, mint az lenne, ha nem élne? Ha még nem vagy ott, még elolvasod ezt, akkor gondold át és ne menj el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!