Mennyi az esélye hogy terhes legyek? És milyen esemény utáni tablettákat ajánlotok? Esetleg vény nélkülit is lehet kapni?
Kérdező, ilyent irass:
...és ezzel ráérsz hétfőn is a szakrendelőbe menni.
(nem, betegség közben általában nem könnyebb teherbe esni, ez ostobaság. Az igaz, hogy a megfázásra szedett gyógyszerek egy része csökkentheti a fogamzásgátlók hatását)
Az "erkölcsvédőkkel" meg ne foglalkozz, teljesen normális, ha valakinek 18 évesen VAN szexuális élete...
"Az "erkölcsvédőkkel" meg ne foglalkozz, teljesen normális, ha valakinek 18 évesen VAN szexuális élete..."
Normális lenne, ha lenne benne felelősség. Csakhogy a kérdezőnek nincs. Gyakorlatilag annyira be volt rúgva, hogy nem tudott magáról és halvány lila gőze nincs, hogy mi történt az együttlétük alatt. Még ha lett volna benne annyi, akkor nem iszik annyit, akkor tudta volna, hogy mennyire volt megbízható a védekezés, vagy sem, hogy van-e esély a terhességre vagy sem, és akkor nem kéne egy lórúgásnyi hormonnal bombáznia magát, vagy éppen nem tervezetten gyereket vállalnia.
És ez nem a szülőkön múlik, hogy egy nagykorú lány elmondja-e a dolgokat, vagy sem. Itt nem arról van szó, hogy bizonyos dolgokat nem tud megbeszélni a szüleivel, hanem hogy felelőtlen, és képtelen vállalnia a tettei következményét. És pont ezért nem való neki még a nemi élet, hiába 18 éves.
Utolsó, remélhetőleg a Kérdező ahogy nem a szüleire, úgy nem is rátok fog hallgatni a szex kapcsán...ehhez a történethez a világon semmi de semmi köze a szülőnek, szerencsére.
És nem, az egyáltalán nem rossz, ha valaki képes bulizni és elengedni magát, még akkor se, ha uram bocsá, eegyszer-kétszer többet is iszik a kelleténél, és meri élvezni is a szexet, ahelyett, hogy állandóan a "felelősség & kötelesség" kérdéskörön agyalna.
A lehetséges legegyszerűbb megoldást meg leírtam a #14-ben, bár a kérdésben leírtak szerint én nem paráznék, igen kicsinek látom a nem kívánt terhesség esélyét... (arra a minimális esélyre meg - ha mégis ekkora peche van - ott az AB)
Én is élvezem a szexet, baromira el tudom magam engedni, bár ritkán, de szoktam alkoholt is fogyasztani és többet is, de soha nem annyit, hogy ne tudjak magamról. Mert ha tudok magamról, akkor tudom, hogy mit csinálok együttlét közben. És szó se róla, hogy a felelősségen kell bárkinek is az esze járjon az együttlét alatt, nekem se azon jár, hanem nálam alap dolog, hogy ha nemi életet élek, akkor védekezem. Rendesen. És tudok magamról. Tehát valaki vagy ilyen, vagy nem. És ha nem ilyen, akkor alapból nincs felelőssége.
Persze, hallgathat rád is a kérdező, aztán ha 18 évesen terhes lesz, hát nem neked kell abortuszra menned, vagy felnevelned a kérdező gyerekét! Ugyanis az egy dolog, hogy a leírás szerint a te meglátásod szerint nem lehet terhes, de mivel a kérdező konkrétan nem tudott magáról, így a kedves párja akár bele is élvezhetett, csak nem emlékszik rá.
#19, menstruáció alatt még akkor is igen kicsi (nem lehetetlen, de igen kicsi) a terhesség bekövetkeztének esélye... gondolkodj, kérlek, a menstruációs vér ugye kifele mossa a - tételezzük fel, hogy a Kérdező emlékei ellenére mégis odakerült - hímivarsejteket, és nem befele... inkább a menstruáció utolsó napjai rizikósabbak épp ezért (amikor már kevés a vérzés) és pont nem az elsők.
Kérdező, és nem, a menstruáció alatti szexben nincs semmi undorító, teljesen köznapi dolog tartós kapcsolatban. Az orgazmus jól ellazítja a méh-izomzatot és csökkenti a görcsöt... az esetleges fejfájásról nem is beszélve:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!