Mennyire volna népszerű Magyarországon egy abortuszt tiltó törvény?
Azért nézzünk azt ne felejtsük el, hogy általában az abortusznak vannak okai. Körülmények nem megfelelők, "besikerült" baba, betegség erőszak van a háttérben. Ha ezek a gyerekek megszületnének (betegen rossz körülmények évagy nem szerető család közé) vajon mennyi esélyük lenne alapból, hogy értékes tagjaivá váljanak a társadalomnak.
Abortusz tiltása helyett inkább a fiatal középosztály gyerekvállalási kedvén kéne javítani. Én volt egyetemi csoporttársaimon látom, hogy habár anyagi háttér van esetleg párkapcsolat is 28-30 évesen még mindig az "aranyifjú" létformát élvezik,karriert építenek, plusz egyetemet végeznek és 35 éves korukig eszükbe sem jut a családalapítás (inkább legyen minikutya meg kirándulgatás a gyerek csak nyűg) Nem azt mondom, hogy ez rossz, csak furcsa mikor szakgyógyszerész képzésen felnőtt jól szituált emberek kb. úgy néznek rám mint valami ufóra mert babát várok. XD
Remélem semennyire. Az ötlet is borzalmas.
Nem az abortuszt kell betiltani, hanem
1. Kampányolni a megfelelő védekezés mellett (felvilágosító előadások már fiatal kortól kezdve), valamint elérhetőbbé, olcsóbbá tenni a fogamzásgátló eszközöket. Nevetséges, hogy egy 3 db-os gumi 1000 forint. Tabletta pedig hiába van már 3 havi adagban 2500 forintért is, egy zsákfaluban élő szerencsétlen még az orvoshoz sem jut el felíratni.
A sterilizáció ára is milyen már? Eddig sem volt olcsó 50 ezerért, de most már felemelték 70-re.
Pedig igen is jó megoldás lenne azoknak, akik már szültek 5 gyereket és volt 10 abortuszuk (igen, nem egy ilyen van!). De az ilyeneknek honnan lesz rá 70 ezer forintjuk?
2. Nagyobb kedvet csinálni a gyermekvállaláshoz különböző kedvezmények révén. Az értelmiségi emberek egyre később vállalnak gyermeket, mert előbb meg akarják teremteni a megfelelő anyagiakat a gyermekvállaláshoz. Azonban ehhez nem elég 1-2 év, és mire végez az egyetemmel, dolgozik, már ott van 30 éves...
Én még nem találkoztam abortuszpárti emberrel. Aki kifejezetten szeretné hogy abortusza legyen, vagy kötelezővé akarja tenni. Én se akarok abortuszt, meg is teszek ellene mindent.
De ha mégis besikerülne egy gyerek, nem akarnám megszülni. Mert nem az ilyen elvakult nemzethuszároknak szülök, és nem is elsősorban a nemzetnek, hanem magamnak és a páromnak. Nem neked kéne 9 hónapig kihordanod. Nem neked kéne megszülnöd. Nem neked kéne otthagynod miatta az egyetemet. Nem neked kéne elmenned végzettség nélkül dolgozni. Nem neked kéne eltartani, gondoskodni róla. Erre mindre én 19 évesen nem vagyok kész, mert sok szempontból még magam is gyerek vagyok, és ezt én tudom eldönteni, nem te, nem az illiberális szélsőjobbos mániákusok és nem a kormány.
Ezért vagyok nem abortuszpárti hanem választáspárti.
Kérdező, ennyire:
(eredendően egy másik kérdéshez tettem be, de neked is tökéletes válasz - a társadalom 19%-a támogatna egyáltalán szigorítást vagy tiltást, 78% támogatja a nő szabad döntését, és 3% a bizonytalan, nem érdekli, nem válaszol)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!