Az abortusz után meddig lábadoztatok? Később gondoltatok rá, volt olyan, hogy megfordult a fejetekben, hogy "mi lett volna, ha. "?
Nagyon nehéz döntést kellett hoznunk a férjemmel. Terhes lettem (védekezés mellett), de képtelenek lennénk még egy babát bevállalni...
Nem az anyagi része a gond a dolognak, mert szerencsére nincsenek gondjaink ezen a téren, csak ugye nem a pénz az egyetlen dolog, amire szüksége van egy gyereknek.
Van már négy gyerekünk, a lányok márciusban lesznek egy évesek, a két fiunk 4 és 6 évesek. Így is sokszor érzem azt, hogy legszívesebben napokig csak aludnék, pedig van több segítségem. De rettenetesen lefárasztanak a gyerekek, az örökös játékok, programok és persze a hisztik...
Anyukám mondta, hogy szívesen vigyáz a gyerekekre még pár napig/1 hétig, miután hazajöttem, hogy tudjak pihenni, ne az legyen, hogy már másnap rohangálok, pakolok, cipelem őket.
Szerintetek szükséges?
Vagy nem éreztétek magatokat gyengének a beavatkozás után?
én speciel nem éreztem magam gyengének. max éjszakánként voltak erősebb görcseim kb 1 héten keresztül.
Egyébként a helyedben megfontolnám a sterilizálást. Van 4 gyereked és ha nem akarsz többet, akkor talán ez lenne a legjobb megoldás.
Egyébként számomra nem is a műtét része volt a legrosszabb, hanem amikor a csvsz-es védőnőhöz kellett menni, aki beleugat olyan dolgokba amihez egyébként semmi köze. Érdekes mód bárkinek felvázoltam a helyzetem csak szörnyülködtek, hogy egyébként miket meg nem csinálok és mit bírok ki, de ő még a tetemes feladataim mellé még egy gyereket is a nyakamba sózott volna.
????
Itt normális egy-két válaszoló?!
Vagy ti vagytok azok is, akik privátban zaklatnak és mindenféle képeket, videókat, linkeket küldözgetnek?
Igen, a jelenlegi helyzetünk csak átmeneti. Ahogy nőnek a gyerekek, egyre több gond lesz velük (mert ne tegyünk úgy, hogy egy baba csak örömöt és boldogságot hoz az ember életébe) és egyre több pénzt is kell rájuk fordítani. Legyen szó akár egy sima kirándulásról, vagy egy éves különóráról (a továbbtanulásig el sem megyek, ahol a tandíjak 200 ezernél kezdődnek, a lakásárak az egekben és akkor a gyerek még nem evett, nem kapott egy új cipőt, stb).
Szerintem MI a férjemmel egy kicsit jobban átlátjuk a helyzetünket, már mindent megbeszéltünk, átbeszéltünk. Mindketten tudjuk, hogy képtelenek lennénk még egy babát bevállalni. Nem az anyagiak miatt, hanem mert fáradtak vagyunk, folyamatosan. Végre a lányok átalusszák az éjszakát, kitudunk mozdulni velük hosszabb utazásokra is, képtelen lennék újrakezdeni az éjszakázásokat, a hasfájós időszakot, mikor én akkor kerültem ágyba, amikor a férjem felkelt reggel. Szörnyű volt, soha többé.
Igen, van fizetett segítségem is, heti 3x2 óra. De nem azért vállalunk gyereket, hogy majd a bébiszitter úgyis ráér, ha többet fizetünk, vagy hogy a nagyinál jól érzik magukat a gyerekek!
Undorító, ahogy itt pár válaszoló jogot érez arra, hogy a saját meggyőződésüket másra is ráerőltessék.
Nekem egy közeli ismerősöm missed ab miatt ment (azért írom, mert technikailag ugyanaz történik, tehát az élettani hatás is ugyanaz). 2 kicsi gyerek volt otthon, a férje a műtét utáni 2 nap szabadságon volt, hogy segítsen, ha kell, de szerencsére fizikailag nem viselte meg nagyon. Én ennek ellenére azt mondom, ha van erre lehetőséged, akkor bízd a nagyira őket, mert itt a legtöbb gyk-s válasz alapján mindenki máshogy viseli, többbnyire jól, viszint nem árt kímélni kicsit magad.
Én egyébként becsülöm azt, aki úgy áll hozzá a családtervezéshez, hogy a pénz nem minden, a gyerekekre időt is kell fordítani. A körülöttem látottak (több kisgyermekes család) alapján az a gyerek kiegyensúlyozott, akinek a szülei is azok.
Nem ölök meg senkit!
És nem kell priviben sem ilyeneket írogatni:
"Öld meg egy másik gyermekedet, hogy helyet készíts az újnak. Az nem olyan kockázatos."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!