Miért folyik annyi vita arról, hogy az abortusz egy élet kioltása vagy sem, mikor Dr. Czeizel Endre genetikus professzor úr is elmondta, hogy az? Pl. ebben a videóban itt.
"Majd az egyik tojást belepottyantották a forró vízbe, vagyis megfőzték, megölték. Abban a pillanatban a másik szobában lévő tojás elájult, vagyis 24 óráig nem tudták ingerületi állapotba hozni."
ó basszki, most akartam rántottát csinálni, de most gyilkosnak érzem magam.
Kell,hogy folyjanak róla viták, hiszen az abortusz szempontjából ez kulcskérdés.
( De úgy gondolom, bizonyos szempontból nem az a lényeg , mi az abortusz, hanem, hogy van -e rá igény.Ebből a szempontból közömbös, hogy élet kioltása-e.Ha a társadalom akarja, legális, akkor is, ha élet kioltása.Ha nem akarják, nem csinálják és nem is engedélyezik , akkor sem, ha nem élet kioltása.)
Mindenkinek van véleménye.
Az, hogy Czeizelnek vagy másnak mi, az az ő dolguk. Szerintük egy pár hetes embrió egy élet, más szerint meg még nem az.
Én úgy gondolom, csak az élet lehetősége, ha a terhes nő meg akarja tartani a magzatot. Szerintem az abortusz nem gyilkosság, és nem egy élet kioltása, amennyiben szabályosan, 12 héten belül megcsinálják és kész. Ha meg szeretném tartani, akkor a gyerekem, ha nem akkor pedig teher. Ennyi.
Más véleménye pont nem izgat. Főleg úgy, hogy a magzat megtartása, és az elvetetése is az adott személy életére van hatással, nem másokéra. Hisz nem nekik kell eltartani legalább 18 évig azt a gyereket, nem az ő életük fog tönkremenni egy nem kívánt gyerek miatt. Innentől kezdve, senki ne ugasson bele abba, hogy egy adott személy megtartja-e a magzatát, vagy abotuszra megy.
Ha valaki meg akarja nehezíteni az életét egy becsúszott magzat megtartásával, ám tegye, de ne várja el ugyanezt másoktól, csak mert ő ezt tartja helyesnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!