A nögyógyászok 99%-a végez abortuszt és nem gondol semmit, testi oldalról ellátja a beteget, a lelki meg nem rá tartozik.
Az orvosnak nem dolga mérlegelni a mütétet, csak egészségügyi szempontból - mármint higy a meghatározott idön belöle legyen elvégezve.
Ez ugyanolyan mütét, mint bármi más, ezt ugyanúyg el kell végeznie a betege érdekében és nem az a feladata, hogy az adott nö döntését minösítse vagy felülbírálja.
Az meg, hogy emiatt lesz valaki meddö, nagyrészt mese, ez régebben még talán igaz volt, de a mai technikai szint mellett gyakorlatilag kizárt.
2017. nov. 13. 11:38
2/21 anonim válasza:
Orvos nem hiszem, hogy gyakran jár erre, de mi az orvosommal beszélgettünk elég sokat a témáról, amikor harmas iker terhesség miatt redukcióról kellett döntenünk. Ő 10 évig végzett abortuszt. Gyűlölte. 15 évvel ezelőtt úgy döntött, hogy többet nem csinál. Elmondta, hogy nem ítél el érte senkit, de ő már nem birta lelkileg, túl nagy teher volt neki. De soha sebkit nem beszél le az abortuszról, csak nem akar reszt venni a műtétben. Minket sem akart a redukcióról sem le, sem rá beszelni. Én rákérdeztem arra is, ha egyet elvetetunk, akkor vállalja-e a terhesgondozást és ugyanúgy áll-e hozzánk. Azt mondta, hogy igen, ahogy azokhoz a kismamáihoz sem viszonyul másként, akinek volt korábban abortusza. De szívből örült, amikor elmondtuk, hogy nem redukáltatunk.
2017. nov. 13. 11:39
3/21 anonim válasza:
Az én orvosom végzett, de már nem végez. Azt mondta, nem bírta tovább lelkileg. Mi az, hogy a lelki oldal nem az ő dolga? Mégis ki dolga lenne az ő saját érzéseig rendezni? Elvégre ő látta az apró végtagokat és fejeket, amiket kikapart, nem a nő, akinek a kérését teljesítette. Meg a dobogó szívű sejtcsomót is.
Missed ab utáni műtétet végez, mert ott az anya egészsége a tét, de ha valaki abortuszt kér, annak csak kitölti a szükséges papírokat.
2017. nov. 13. 12:28
4/21 anonim válasza:
Ő látta az apró végtagokat és fejeket? Meg a dobogó szívet, amit kikapart? Ezt ugye Te se gondolod komolyan? Az abortusz rossz, de, hogy lehet ekkorákat túlozni?
2017. nov. 13. 13:18
5/21 anonim válasza:
Az én orvosom már 20 éve nem végez abortuszokat, igazából nem nagyon beszélgettem erről vele, csak annyit tudok, hogy nem bírta azt a hatalmas lelkiismeret-furdalást, ami ezzel jár. Mert hiába a nő dönt, attól még ő végzi a véres részét, ő öli meg azokat a pici embereket.
2017. nov. 13. 13:19
6/21 anonim válasza:
4es, mégis miben túlzás ez? láttál már 12 hetes magzatot? én igen, és hidd el, nem kell mikroszkóp alá nyomni, hogy lásd a végtagjait.
2017. nov. 13. 13:21
7/21 anonim válasza:
Na mindjárt kiderül, hogy már egy orvos se végez ab-t. Biztos ezt is már a szerencsétlen nővérekre lőcsölik rá.
2017. nov. 13. 13:29
8/21 anonim válasza:
3-as vagyok. Azt hiszem, a kérdésre válaszoltam. Igen, az orvos látja az uh-n a dobogó szívű embriót, amit persze a nőnek nem mutat meg, mert úgyis el akarja vetetni. És igen, egy 10 hetes magzat végtagjai nem láthatatlanok. Nézd már meg a google képkeresőben, hogy néz ki egy ekkora magzat. Rengeteg orvos van, aki a háta közepére kívánja az abortuszt, de sajnos el kell végeznie. Az enyém nem bírta tovább.
2017. nov. 13. 13:39
9/21 anonim válasza:
2-es vagyok. Nálunk ket orvos nem végez a 13--ból (dokim mondta). Sokáig balhéztak is velük, a főnök sem nézte jó szemmel. De nem tudott mit tenni, beletörődött.
2017. nov. 13. 13:41
10/21 anonim válasza:
Minden szakmának megvan a maga árnyoldala. Ha egy ember elítéli az abortuszt, ráadásul ha minden körülmények között, akkor az ne menjen nőgyógyásznak. Menjen a templomba misét tartani. Néhány ember szerint, ha bele döglesz is, meg kell szülni. Ezt csak azok mondják, akik a nőket keltetőgépnek nézik, és nem embernek. Ezeket az egyéneket is Dunába kéne lőni, mert betegek, de nagyon. Az ilyen orvosokat meg minimum eltiltanám a szakmától. Már csak abból kifolyólag is, hogy azokat is cserben hagynák, akiknek a terhességük bűncselekményből ered. Mert én is tudok olyat. És annak is az a baja, hogy a vallás elvette az eszét.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!