Aki ellenzi az abortuszt, mi a helyzet ha a terhesség mind a magzat, mind az anya életét veszélyezteti?
Természetesen ez egy olyan helyzet, amikor megengedhető, sőt szükségszerű az abortusz.
Abortuszellenes vagyok amúgy.
Ha a terhesség tényleg veszélyezteti az anya életét, akkor elfogadható az abortusz. (Ha a szülésnél valami nagy probléma van, akkor is az az a legfontosabb, hogy az anyukát megmentsék).
Ez így érdekes megfogalmazás, hogy a terhesség veszélyezteti a magzat életét; miután terhesség nélkül nem is lenne magzat, és az abortusz nem "veszélyzteti" az életét??
Arra gondolsz amikor nem egészséges a baba és nem biztos hogy életben marad. Egy csomó olyan történet van, hogy az orvosok is az abortuszt javasolták, mert úgy gondolták hogy nagyon keveset fog csak élni a baba, vagy nem fog tudni teljes életet élni; aztán mégsem lett igazuk.
Az ilyen helyzetek szülőként nagyon nehezek lehetnek, és az is nagyon rossz, ha megszületik a gyerek, és utána hamar meghal; de mégis én sokkal nehezebben tudnám azt feldolgozni ha én egyezek bele hogy megöljék a saját gyerekemet, amikor még lenne rá esély (bármilyen kicsi) hogy életben maradjon.
20/L
"Ez így érdekes megfogalmazás, hogy a terhesség veszélyezteti a magzat életét"
Bocsi ha hülyén fogalmaztam. Azért gondoltam így kiemelni, hogy biztos ne keverjük olyan helyzettel ahol a baba lehet hogy egészséges lenne, csak az anyukával vannak gondok.
De köszönöm a válaszokat mindenkinek :)
Annyira "viccesek" ezek a kérdések..aki ellenzi az abortuszt azoknak a nagy része szerintem az abortusz,mint fogamzasgatlassal nem ért egyet..sokaknak kb. Annyival egyenlő sajnos,mintha nem ízlett volna egy joghurt,holnap másikat veszek...Ha a saját hibambol leszek terhes,akkor vallalom a kovetkezmenyeket,nalam ezt jelenti az abortusz ellenesség...tehát tudom,hogy nincs 100%os védettség,es tudom,hogyha szexelek,akkor megtortenhet,hogy teherbe esek(bár valljuk be,ez ritkabb,mint a feher holló)nem kerdes,hogy megtartom a magzatot,arrol nem is beszelve,ha tudom,hogy nem vedekeztem rendesen.
Ha ezen felul bármi egészségügyi,stb problema van,akkor pedig merlegelek..
Nekem 3 gyerekem van,ha terhes lennek es azt mondaná a doki,h veszelyezteti az életem egy újabb terhesség,még megkerdeznek legalabb 3-4orvost es ha mind ezt mondana,fajo szivvel elvetetnem,mert a 3 már velem lévő gyerekemnek is szüksége van az anyjara..de az tuti,hogy nagyon nehezen dolgoznam fel..
Ez extrem ritkan fordul elo
A legtobb erv kamu
Azok alapján amiket eddig olvastam hasonló kérdéseknél, ilyen esetben még az abortuszellenesek is normálisabbak és nem kezdenek rögtön gyilkosozásba, elfogadóbbak.
7
Ha valaki megtart egy nem kívánt terhességet, attól még nem biztos, hogy felelősségteljes. Csak hogy tudd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!