Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Sajnos abortuszra kell mennem...

Sajnos abortuszra kell mennem . De félek. Van 2 gyerekem most kezdtem gyes mellett dolgozni nem tudom most bevalalni . Utána mire számíthatok . Nagy fajdalmaim lesznek?

Figyelt kérdés
2017. aug. 7. 06:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
43%
Ne az adókedvezmény miatt szülj, hanem azért, mert a 3. gyermekedet várod, vagyis nem várod. Viszont, egyetértek azzal, hogy az anyagiakra hivatkoztál, csak segíteni szeretnének neked, hogyan tudod az anyagi részét rendezni. Hogy hosszú távon a 3 gyermekre az adókedvezményen túl vannak támogatások, amik az állam részéről vannak pont azért, hogy legyen, aki vállalja a megfogant gyermekének adófizető polgárrá nevelését. Ha úgy tetszik befektetés. Amíg bírod pocakkal is tudnál dolgozni, másfél éves korától (vagy előbb) mehetsz dolgozni. A gyermekek hamar nőnek, nem maradnak sokáig kicsik, magatehetelenek. A te döntésed.
2017. aug. 7. 10:45
 12/16 anonim ***** válasza:
23%

Igen, és 3 gyerek sokkal többe is kerül, mint 2.

Viszont abban egyetértek, hogy jól gondold meg. Ha csak az anyagiak miatt vetetnéd el, akkor biztos el kell vetetni?

Viszont megértelek, ha nem vállalod.

Nekem 1 gyerekem van, és tudatosan nem szeretnénk többet. Védekezünk, de ugye semmi nem 100%. De mi már most megbeszéltük, hogy ha véletlen becsúszna, nem tartanánk meg. És mi nem annyira az anyagiak miatt. De lelkileg nem menne. Mi így vagyunk boldog család, sehogy nem férne bele még egy gyerek. Nem bírnám az éjszakázást, a logisztikázást, 2 felé szakadást, és akkor már anyagilag sem élnénk ilyen "lazán"...stb.

Tehát mi nem bizonytalankodnánk.

2017. aug. 7. 11:11
 13/16 anonim ***** válasza:
44%
A Kérdező és a párja döntése, hogy mit tudnak/akarnak vállalni, és mit nem, ebbe kívülről nem lehet beleokoskodni.
2017. aug. 7. 11:46
 14/16 anonim ***** válasza:
63%

Szia!

A testi fájdalom emberenként változik, van aki tényleg pár nap alatt felépül, van akinek kicsit több időre van szüksége. A lelki vetülete... nos, az én családomban is volt ugyanilyen szituáció (egyik nagynénémnél 30 évvel ezelőtt). Ő akkor az abortuszt választotta. De nem bírta elviselni a bűntudatot, így hamar újra teherbe esett - úgymond az elvetetett baba helyett - és megszülte a 4. gyermekét (aki a "külvilág számára" a harmadiknak tűnik). Most már nagymama, de ha megkérded tőle, mi az amit legjobban bán az életében, akkor a válasz az, hogy 1. a legkisebbnek miatta tőrt ki a foga; 2. hogy a harmadikat elvetette. Ezeket sosem fogja tudni megbocsátani magának.

2017. aug. 7. 13:06
 15/16 anonim ***** válasza:
Olvastam egy másik kérdésed. Mégis megtartjátok a babát.
2017. aug. 9. 16:17
 16/16 anonim válasza:
0%
Nagyon fájdalmas, 70% az elhalálozási arány abortusz közben, de ha az apát megkéri hogy inkább acélbetétessel, akkor lehet hogy annyira nem lesz hosszú.
2017. aug. 10. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!