Missed ab vagy abortusz után mikortól lehet vízbe menni?
Nekem a doki 2 hetet mondott a szexre is meg az ülőfürdésre is. De másoknál 6 hetet olvasok valakinél 4-et valakinél csak azt hogy ha abba marad a vérzés akkor.
Biztonság kedvéért van valami speciális tampon vagy a sima tampon is jó vagy ezzel csak rosszat teszek mert magába szívja a vizet?!? Már nem vérzek nem is barnázok kvázi gondolom összezárult a méhszájam. A segítőkész válaszokat köszönöm.
Ha strandolni vagy úszni szeretnél, azt csak akkor szabad, ha megjött, majd elmúlt a következő menstruációd.
Szex és ülőfürdő akkor mehet, ha voltál a 2 hetes kontrollon, és minden rendben volt.
Tampont ne használj, egyrészt ilyenkor átázik, másrészt ha nem menstruálsz, magába szívja a hűvelyváladékot (az összeset), és hajlamosít a fertőzésre. Tampont csak menzeszkor lehet használni, de azt hiszem, az elsőnél pl. nem is ajánlott még.
Tampon a legrosszabb otlet amit valaki tehet.
Soha ne hasznalj ha nem verzel.
Strand 6 het tenger 2 het gyogyviz 6 het
Akkor en mondom a tobbedik verziot: nekem mindegyik veteles utan azt mondtak, hogy akkor, amikor mar elmult teljesen a verzes, plusz par nap varakozas. Ha tovabbra sem verzek (van, hogy visszater a pecseteles), akkor lehet furodni, strandolni, hazaseletet elni. Nekem a kontroll is kb erre az idoszakra esett (vetelesek utan 2-3 hettel voltam) es ott ujra elmondtak ugyanezt.
Amugy nem az a kerdes, hogy a mehszaj mikor zar be, mert az egyreszt hamar osszehuzodik, masreszt soha nem zar teljesen (ha igy lenne, akkor nem lenne folyas sem ciklus kozben pl). Az a kerdes, hogy a mehen levo seb, ami veteles/szules/kuret utan keletkezik mikor gyogyul be. Ha mar nincs verzes, akkor nincs nyilt seb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!