Hármas ikerterhességet ki lehet hordani 168 cm magas 50 kg nőnek, úgy hogy mindenki egészséges legyen?
Sziasztok!
Évekig nem jött össze a baba. Így 5 év sikertelenség után Meddőségi kivizsgálásra mentünk. Nem találtak semmi gondot egyikünknél sem. Hormonok rendben, petevezetők átjárhatók, a párommal is minden rendben. De mivel nem akart összejönni kaptam clostylbegit petesejt érlelőt. Van ismerősöm,aki 1 évig szedte, mégsem lett baba. Én csak egy havi adagot szedtem be és máris terhes voltam. Nagyon örültünk! 5 hetesen mentem el ultrahangos. Ott már látszott a két pici petezsák. 2 hét múlva hívott vissza a doki. Hogy meghalljuk a szìvhangoka t. Izgatottan vártam a vizsgálatot. Tudtam nem lesz egyszerű 2 picivel. De nagyon örültünk! Tegnap a 7 hetes ultrahangon már 3 erős szìvhangot hallottunk. A babák ugyanakkorák. Egyikőjük petezsákja jóval kisebb.
Az orvos azt mondta várjunk a 10. Hétig, hogy megoldja e a természet, de felvázolta a redukció lehetőségét is.
Nem tudom még hogy alakul, de a hármas ikerterhesség esetén Nagyon kicsi rá az esély hogy mind három pici egészséges legyen. Legtőbb gondot a szülés közben fellépő komplikációk a koraszülés okoz. De a fejlődési rendellenességek is sokkal gyakoribbak.
Tehát, ha egészségesen fejlődnek is, nagyon kicsi az esély rá hogy mind hárman egészségesek legyenek.
Mi a jobb 2 szinte biztos egészséges gyerek vagy 3 bizonytalan kimenetelű? Kérdésben benne a válasz. De az egészen biztos hogy teljesen jó döntés nincs! Bár soha ne kellene ezt a döntést meghozni!
Mi erről a véleményetek?
Sziasztok!
Egymást nem kell piszkálni!
A redukció egy kálium inyekcióval állìtanák meg a szívét.
A terhességem hivatalosan nem számít mesterséges megtermékenyítésnek, mivel 5 napig fel adagot szedtem be a gyógyszerből, valószìnüleg a gyors teherbeesésem a petevezető átjárhatósági vizsgálatnak köszönhető! Az ikerterhesség meg a genetikai hajlamnak
Írta a hozzászóló hogy a kevésbé fejlődő valószínűleg beteg embriótól válna meg.
Azóta beszéltem 2 másik dokival,mind a kettö 10-20 % között adott arra esélyt, hogy mind három gyerek egészséges legyen.
Most 8 hetes vagyok. Bízom meg benne hogy a döntést nem kell meghozni!
Addig lesz még genetikai vizsgálat is. A fejleményeket megírom!
Köszönöm a hozzászólásokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!