Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Hármas ikerterhességet ki...

Edit Pető kérdése:

Hármas ikerterhességet ki lehet hordani 168 cm magas 50 kg nőnek, úgy hogy mindenki egészséges legyen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Évekig nem jött össze a baba. Így 5 év sikertelenség után Meddőségi kivizsgálásra mentünk. Nem találtak semmi gondot egyikünknél sem. Hormonok rendben, petevezetők átjárhatók, a párommal is minden rendben. De mivel nem akart összejönni kaptam clostylbegit petesejt érlelőt. Van ismerősöm,aki 1 évig szedte, mégsem lett baba. Én csak egy havi adagot szedtem be és máris terhes voltam. Nagyon örültünk! 5 hetesen mentem el ultrahangos. Ott már látszott a két pici petezsák. 2 hét múlva hívott vissza a doki. Hogy meghalljuk a szìvhangoka t. Izgatottan vártam a vizsgálatot. Tudtam nem lesz egyszerű 2 picivel. De nagyon örültünk! Tegnap a 7 hetes ultrahangon már 3 erős szìvhangot hallottunk. A babák ugyanakkorák. Egyikőjük petezsákja jóval kisebb.

Az orvos azt mondta várjunk a 10. Hétig, hogy megoldja e a természet, de felvázolta a redukció lehetőségét is.

Nem tudom még hogy alakul, de a hármas ikerterhesség esetén Nagyon kicsi rá az esély hogy mind három pici egészséges legyen. Legtőbb gondot a szülés közben fellépő komplikációk a koraszülés okoz. De a fejlődési rendellenességek is sokkal gyakoribbak.

Tehát, ha egészségesen fejlődnek is, nagyon kicsi az esély rá hogy mind hárman egészségesek legyenek.

Mi a jobb 2 szinte biztos egészséges gyerek vagy 3 bizonytalan kimenetelű? Kérdésben benne a válasz. De az egészen biztos hogy teljesen jó döntés nincs! Bár soha ne kellene ezt a döntést meghozni!

Mi erről a véleményetek?

2017. márc. 22. 07:13
1 2 3 4
 31/35 Csitti99 ***** válasza:
46%
Szia. Én a redukciót valasztanám. Az egyik embrió már kisebb. Lehet, hogy vmi nincs rendben vele. így meg tudod adni a legnagyobb eselyt a masik kettőnek. A nem spontan ikrekkel nagyobb az esely a koraszulesre úgy tudom. 36 hetes ikerterhes kismama
2017. márc. 26. 18:11
 32/35 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Egymást nem kell piszkálni!

A redukció egy kálium inyekcióval állìtanák meg a szívét.

A terhességem hivatalosan nem számít mesterséges megtermékenyítésnek, mivel 5 napig fel adagot szedtem be a gyógyszerből, valószìnüleg a gyors teherbeesésem a petevezető átjárhatósági vizsgálatnak köszönhető! Az ikerterhesség meg a genetikai hajlamnak

Írta a hozzászóló hogy a kevésbé fejlődő valószínűleg beteg embriótól válna meg.

Azóta beszéltem 2 másik dokival,mind a kettö 10-20 % között adott arra esélyt, hogy mind három gyerek egészséges legyen.

Most 8 hetes vagyok. Bízom meg benne hogy a döntést nem kell meghozni!

Addig lesz még genetikai vizsgálat is. A fejleményeket megírom!

Köszönöm a hozzászólásokat!

2017. márc. 27. 07:17
 33/35 Vattácska válasza:
Elöszőr is gratulálok, Én is szedtem még nem tudom az eredményt de Neked hanyadik napon derült ki a tesztből? Egyébként Én sem tudnék választani...
2017. márc. 31. 21:55
 34/35 anonim ***** válasza:
Gratulálok Kérdező! Hogy vagytok?
2017. ápr. 17. 20:33
 35/35 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Engem is érdekelne hogy vagytok?
2017. jún. 1. 01:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!