Ha hormonzavarom van amiatt 3-4 havonta menstruálok és a terhességet csak a 12. hét után veszem észre akkor se lehet már elvetetni?
Szerintem akkor sem, ez nem indok.
De ha azt mondták, hogy nagyon nehezen lehet gyereked, akkor miért nem örülsz inkább, hogy terhes lettél?
Arról is van papírod, hogy azt mondta a szakorvos, hogy nem kell védekezned?
Ugye, nincs?
A nagyon nehéz nem azt jelenti, hogy lehetetlen.
Nekem endometriózisom van. Rengeteg nőnél okoz meddőséget. Én meg elsőre esek teherbe.
Mindig védekeztünk, ha nem jött volna jókor a baba.
Nem lehet akkor sem. 12. hét után csak akkor, ha olyan betegsége van a babának, vagy ha a te életedet veszélyezteti, vagy ha nem vagy még nagykorú.
Az ugyanis senkit nem érdekel, hogy te önhibádból, vagy önhibádon kívül nem tudtad meg "időben", hogy terhes vagy, attól még a 12 hét az 12 hét.
A VALÓSÁG:
1. A terhesség a 12. hétig szakítható meg, ha:
ˇ azt az állapotos nő egészségét súlyosan veszélyeztető ok indokolja,
ˇ a magzat orvosilag valószínűsíthetően súlyos fogyatékosságban vagy egyéb károsodásban szenved,
ˇ a terhesség bűncselekmény következménye, valamint
ˇ az állapotos nő súlyos válsághelyzetben van.
2. A terhesség az előbbi feltételek esetén a 18. hétig szakítható meg, ha a terhes nő:
ˇ korlátozottan cselekvőképes, vagy cselekvőképtelen,
ˇ terhességét neki fel nem róható egészségügyi ok, illetve orvosi tévedés miatt nem ismeri fel korábban, vagy terhessége az egészségügyi intézmény, illetve valamely hatóság mulasztása miatt haladta meg a 12. hetet.
3. A terhesség a 20. hétig - a diagnosztikus eljárás elhúzódása esetén 24. hétig - szakítható meg, ha a magzat genetikai ártalmának valószínűsége az 50%-ot eléri.
4. Időtartamától függetlenül szakítható meg a terhesség:
ˇ az állapotos nő életét veszélyeztető egészségi ok miatt, illetve
ˇ a magzatnál a szülés utáni élettel összeegyeztethetetlen rendellenesség fennállása esetén.
Kérdező, az esetedben a "terhességét neki fel nem róható egészségügyi ok," indok megkártyázható, azt vagy bejönn vagy nem, 50/50.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!