Nők! Nektek mi a véleményetek az abortusszal kapcsolatban? És szerintetek milyen esetekben/helyzetben használni azt?
Véleményem szerint egy kegyetlen dolog, mert ilyenkor egy ártatlan lelket fosztunk meg az élettől. De sajnos vannak olyan esetek, amikor jobb, ha elvetik a magzatot.
Pl.:
Amikor egy nő teherbe esik és az orvosok tudják jól, hogy az anya nem tudná megszülni a gyereket, mert mondjuk elkapott valami sújos betegséget, akkor ilyen esetben tényleg nem ítélem el az abortuszt.
Még akkor se ítélném el, amikor egy tini lány teherbe esik és a családja nem áll úgy anyagilag, hogy felneveljék a picit, meg a gyereknek se jó, ha úgy nő fel, hogy folyton láb alatt van. Alapvetően nem vetem meg azokat a családokat, akik ha tehetnék megtartanák, de nem tehetik, mert nincs elég pénzük.
Viszont azt elítélem, amikor egy nő csak azért veteti el a gyereket, mert egy önző dög és nem szereti a gyerekeket. Ha meg megtartaná a gyereket, akkor meg az azért lenne szörnyű, mert a gyereket egy utálatos és önző nő nevelte föl.
Egyszóval egy szörnyű dolog, de sajnos hasznos. Meg mindenki saját maga dönti el, hogy mit vállal be a testével.
Mindig liberális voltam eme kérdésben. Ha az anya nem akarja, ne szülje meg, ez azért elég kemény felelősség és a gyereknek sem jó, ha így születik (no persze, lehet, hogy a nő igen felelősségteljes s így is igyekszik jó anya lenni, de lehet, hogy félig rámegy az élete s ez azért nem igazság).
Bizonyos esetekben viszont oltári nagy bunkóság és kegyetlenség nem engedni. Megerőszakolt 12 éves lánynál azért valljuk be, duplán megvan rá az ok, elég baja van anélkül is. Az anya életének veszélyeztetettsége is ilyen, sőt egészen durva nyomorba sem pozitív szülni a magzat szempontjából sem, akárhogyan is nézem, de az anyagi okok azért általában gyengébbeknek tűnnek számomra, bár tudom, hogy kemények, de mégis.
Nem ítélem el!
Bizonyos esetekben javasolnám is, pl. amikor 16 évesek akarnak gyereket szülni a semmire, vagy nagyon rosszak az anyagiak, nemi erőszak, betegség miatt.
Amikor valaki ezt használja védekezés gyanánt, na az gáz.
Nem ítélem el. Ez mindenkinek a magánügye. Nekem is volt 1x. Soha nem akarok/akartam gyereket, védekeztem is rendesen (nem is volt baj sose). Aztán volt egy nőgyógy műtétem, teljesen felborult a szervezetem működése, és a műtét utáni első együttlétnél terhes is lettem. Nem volt kérdés számomra, hogy elvetetem. Ab.utáni legelső lehetőségnél már tette is fel a dokim a spirált, miután átbeszéltük, hogy akkor a továbbiakban hogyan érdemes védekezni, ha tutira nem akarok teherbe esni.
Azt elítélem, aki úgy áll hozzá, hogy 'lesz ami lesz, majd max elvetetem, nem nagy cucc'. Mert igenis, aki nem akar gyereket, az járjon utána a védekezési módoknak, és válasszon olyat, ami számára megfelelő.
30N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!