Anyukák! Tudnátok segíteni escapelle 72 órás tabláttával kapcsolatban?
A történet a következő:
19 éves lány vagyok, aki egy nagyon konzervatív családban nőtt fel..Sosem volt velem semmi baj, világéletemben jó tanuló voltam, céltudatos, karrierista.. mégis romokba dőlt az életem 1 nap alatt.
Pár hónapja kavarni kezdtem egy nagyon jó fiú barátommal, tegnap viszont szex közben elszakadt a gumi és már csak a végén vettük észre.. Sokk..idegesség, azonnal rohantunk a kórházba, ott ambulancián felírták a 72 órás tabit, de semmit nem mondtak el, meg se vizsgáltak semmi..
Rögtön bevettem a gyógyszert (Escapelle) kb 2 órán belül. Az egy dolog, hogy óriási balhém volt itthon...De egész este forumokat olvastam, a gyógyszerrel kapcsolatban. Nekem nem volt semmi tünetem, max egy kis hidegrázás, ami a tájékoztatóban nem volt mellékhatásnak, de itt írták, hogy ez is lehet mellékhatás.. Nem fájt a hasam, nem vérzem.. csak néhány pattanásom lett reggelre, gondolom a hormon miatt..
Szóval már nagyon regényt írok, de nagyon félek.. Valami nyugtatót tudtok írni? 3 hét múlva veszek tesztet..
Először is nyugodj meg!
Dehogyis dőlt romokba az életed! Normális, felelősségteljes szexuális életét élsz, azért 19 évesen ez egyáltalán nem korai!
Vannak ilyen balesetek, megtettetétek a szükséges óvintézkedés. Ennyit tehettél ebben a helyzetben.
A szüleidet sem értem, miért balheztak, de ez másik történet.
Ha jól veszem ki a leirásodból, három hét múlva aktuális a mensid. A tabletta borithatja a ciklust, ne kapj azonnal infarktust, ha késik.
Nem lesz semmi baj!
Én már közel jártam a menstruációhoz, mikor megtörtént a baj, szerencsére hozzájutottam a tabihoz, 7 órán belül(ilyenkor amúgy nem szoktak vizsgálni, én este 11-kor mentem be a kórházba a receptért) Rá két napra kezdtem el vérezni, de nem volt semmi mellékhatása.
Megfog jönni, nyugodj meg, csak valószínű kicsit később, szokott így lenni.
22/N
Elég gyorsan bevetted úgyhogy nem hiszem hogy aggódnod kell.
((Én feleslegesen vettem be anno, ciklus végén nem védekeztünk, kb 30 óra múlva vettem be, 3 hét múlva pozitív lett a tesztem. Én sem éreztem semmit egyébként))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!