Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Már lassan 5 hónapja volt egy...

Már lassan 5 hónapja volt egy terhesség megszakításom. Hogy tegyem rajta túl magam?

Figyelt kérdés

Sajnos pont akkor lett vége a kapcsolatunknak a párommal mikor teherbe estem. Egy 3 éves kisgyerekkel nem mertem bevállalni egy picit is egyedülállóként.

Elvetettem, de a mai napig kínoz a lelkiismeret furdalás.

2016. okt. 4. 11:47
 1/4 anonim ***** válasza:
Esetleg egy olyan csoport, ami segít feldolgozni? Más nem jut hirtelen eszembe.
2016. okt. 4. 12:18
 2/4 anonim ***** válasza:

Akkor ugy dontottel tehat az volt a legmegfelelobb dontes akkor abban a pillanatban. Valtoztatni nem tudsz rajta kar ezen keseregni mar. Ha megtartottad volna akkor meg most azon stresszelnel hogyan tartsd el, mi lesz ezutan stb..

Az volt a legjobb dontes mert akkor ezt lattad helyesnek ugyhogy erre fokuszalj inkabb. Soroltasd fel azokat az erveket magadba ujra amiket akkor mikor meghoztad a dontest

2016. okt. 4. 13:17
 3/4 anonim ***** válasza:
60%

Figyelj!

Akkor abban az élethelyzetben, nem azt mondom, hogy a legjobb döntés, hanem azt, hogy ésszerű felelősségteljes döntést hoztál! Gondolnod kellett a már meglévő gyermekedre! Ez természetes! Én sem kockáztattam volna! (Ha elítélnek ha nem!)..

Ne kínozzon a lelkiismeret furdalás hisz úgy cselekedtél ahogyan akkor abban a helyzetben kellett!

Egyedülállóként a mai világban ilyen fizetésekkel szinte.. áhh, nagyon nehéz még 1 gyerekkel is nem hogy 2-vel!

Nekem is volt egy terhességmegszakításom! Nekem is megvolt rá az okom! Nem nem vagyok kis hülye 10-en éves tinike akinek "kiszakadt" a gumi és stb.. Nekem is volt már akkor gyermekem ráadásul nem 3 éves hanem mindössze 7 hónapos!

Nem tudtam,nem mertem,nem akartam bevállalni!

Eltelt azóta 14 hónap. Most érzem azt, hogy helyre jöttek a dolgok és be merném vállalni a másodikat. De még nem fogjuk. Én is nagyon rosszul éreztem és érzem is magam az abortusz miatt! De akkor, abban a helyzetben ez volt számomra/számunkra a legésszerűbb döntés! Fáj és sajnálom. De túlléptem. Mert muszáj, a kislányom miatt is.

Ne becsüld le magadat! Az élet sok-sok mindent fog még magával hozni! Amire nem is gondolnál!

Mint írtam, s utoljára leírom..

Felelős döntés,nem azt mondom, hogy jó, de felelős!

Gondolj bele... Az életetek milyen volna ha megszülted volna..

2016. okt. 4. 13:55
 4/4 anonim ***** válasza:
57%

Eszem megáll az ilyenektől. "Te nem tudod elképzelni, hogy az milyen rossz." "Bánt a lelkiismeret, te ezt nem tudod elképzelni." "Olyan, mintha rosszat tettem volna." stb...

Megöltél egy embert... én is nehezen tenném magam túl rajta. Valószínű soha nem menne.

2016. okt. 5. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!