Már lassan 5 hónapja volt egy terhesség megszakításom. Hogy tegyem rajta túl magam?
Sajnos pont akkor lett vége a kapcsolatunknak a párommal mikor teherbe estem. Egy 3 éves kisgyerekkel nem mertem bevállalni egy picit is egyedülállóként.
Elvetettem, de a mai napig kínoz a lelkiismeret furdalás.
Akkor ugy dontottel tehat az volt a legmegfelelobb dontes akkor abban a pillanatban. Valtoztatni nem tudsz rajta kar ezen keseregni mar. Ha megtartottad volna akkor meg most azon stresszelnel hogyan tartsd el, mi lesz ezutan stb..
Az volt a legjobb dontes mert akkor ezt lattad helyesnek ugyhogy erre fokuszalj inkabb. Soroltasd fel azokat az erveket magadba ujra amiket akkor mikor meghoztad a dontest
Figyelj!
Akkor abban az élethelyzetben, nem azt mondom, hogy a legjobb döntés, hanem azt, hogy ésszerű felelősségteljes döntést hoztál! Gondolnod kellett a már meglévő gyermekedre! Ez természetes! Én sem kockáztattam volna! (Ha elítélnek ha nem!)..
Ne kínozzon a lelkiismeret furdalás hisz úgy cselekedtél ahogyan akkor abban a helyzetben kellett!
Egyedülállóként a mai világban ilyen fizetésekkel szinte.. áhh, nagyon nehéz még 1 gyerekkel is nem hogy 2-vel!
Nekem is volt egy terhességmegszakításom! Nekem is megvolt rá az okom! Nem nem vagyok kis hülye 10-en éves tinike akinek "kiszakadt" a gumi és stb.. Nekem is volt már akkor gyermekem ráadásul nem 3 éves hanem mindössze 7 hónapos!
Nem tudtam,nem mertem,nem akartam bevállalni!
Eltelt azóta 14 hónap. Most érzem azt, hogy helyre jöttek a dolgok és be merném vállalni a másodikat. De még nem fogjuk. Én is nagyon rosszul éreztem és érzem is magam az abortusz miatt! De akkor, abban a helyzetben ez volt számomra/számunkra a legésszerűbb döntés! Fáj és sajnálom. De túlléptem. Mert muszáj, a kislányom miatt is.
Ne becsüld le magadat! Az élet sok-sok mindent fog még magával hozni! Amire nem is gondolnál!
Mint írtam, s utoljára leírom..
Felelős döntés,nem azt mondom, hogy jó, de felelős!
Gondolj bele... Az életetek milyen volna ha megszülted volna..
Eszem megáll az ilyenektől. "Te nem tudod elképzelni, hogy az milyen rossz." "Bánt a lelkiismeret, te ezt nem tudod elképzelni." "Olyan, mintha rosszat tettem volna." stb...
Megöltél egy embert... én is nehezen tenném magam túl rajta. Valószínű soha nem menne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!