15 évesen terhes?
Figyelt kérdés
sziasztok, egy barátnőmnek szeretnék segíteni, régóta együtt vannak a barátjával és nem rég közölte velem, hogy terhes, megtartani semmi képen nem akarja, és nem is nagyon van olyan helyzetben, hogy megtartsa viszont az abortusztól fél is meg bele se akar belegondolni, hogy ezt megtegye, mit javasolnátok neki??2016. márc. 16. 20:27
11/24 anonim válasza:
Utolsó, bizonyos szinten egyetértek veled. Szexelnie se kellene, de hiába dugjuk homokba a fejünket: A legtöbb tini ilyen korban kezdi a nemi életet. És ha már annyira nem bír a vérével, legalább terhes, meg nemi beteg ne legyen.
12/24 anonim válasza:
#10 "A szülei helyében két akkora sallert adnék neki hogy 20 éves koráig a szex szó jelentését is elfelejti." - én meg az ilyen szülőnek... visszakézből...
13/24 anonim válasza:
utolsó, az olyan szülőknek mint te lesz terhes a gyerekük 14-15 évesen... Felcsináltatta magát? Abortuszt akar? Nehogy már ne legyen jogom haragudni rá és úgy rendezni ahogy én akarom. Ha a kicsi lábait széttenni nagylány volt, akkor legyen az a haragomat is viselni. De a bulikát, barátkozást elfelejthetné 18 éves koráig... Ha eddig szabadon élt, nem tetszett neki, visszaélt a bizalmammal, akkor majd most megtanulja milyen az ha korlátozzák.
14/24 anonim válasza:
#13, lehet, és akkor mi van? Nagyságrendileg több a toxikus szülőktől lelki sérült emberek száma, mint az abortusztól bármi módon károsultaké.
15/24 anonim válasza:
Miért lennék én mérgező szülő? Amiért határokat szabok a gyerekemnek? vagy mert hülye volt és kap egy pofont? Inkább legyek ilyen mint a 15 éves lányom terhesen állítson haza mert mindent elnézem neki nehogy a kis lelke sérüljön.Ha 15 évesen gyereket csinálni volt esze akkor nem hiszem hogy egy pofon olyan nagyon tönkretenné.
16/24 anonim válasza:
#15, azért, mert olyanokban akarsz határt szabni, ami nem a te kompetenciád - szerencsére. Magyarországon 14 éves kor felett mindenki azzal él szexuális életet, akivel akar - amiben ugye valamekkora arányban mindig benne lesz a terhesség lehetősége. Innentől kezdve azt a szülőt, aki ezért felelősségre vonja a gyerekét - vagy pláne bántalmazza - bárkinek jogában áll leállítani, ld "jogos védelmi helyzet"...
17/24 anonim válasza:
Oké..felelősségre nem vonhatom, akkor kereshet magának egy szimpatikus nevelőotthont...Mert hogy nekem meg jogom van lemondani róla. erről ennyit:-D Ha már így kinyilt a csipája.
18/24 anonim válasza:
#17, ja... de ugye az embernek szerencsére nem 1 db szülője szokott lenni... az meg szerencsére ritka, hogy mindkettő ilyen legyen...
19/24 anonim válasza:
Hát azért egy normális szülő se lelkesedik azért ha a gyerek 15 évesen felcsináltatja magát... Most mond már meg őszintén, mi baja lesz egy pofontól, ha már olyan nagylány hogy gyereket csinált? Gondolom te is hasonló korú vagy mint a kérdező, de gyereked tuti nincs az biztos. Mindenesetre beszélgessünk el majd akkor, ha a te 15 éves lányos is terhesen állít haza.
20/24 anonim válasza:
Látom előhúztad az érvek "non plus ultra"-ját, a "te is biztos annyi idős vagy mint a Kérdező". Egyébként természetesen azzal sem lenne baj, egy érv ereje nem az állító korával függ össze. (Egyébként ötvenes vagyok, a lányomnak meg pont 15 évet kellene visszafele időutaznia ahhoz, hogy újra 15 legyen... de valóban, amikor 15 voltam anno 1979-ben, akkor is ugyanez volt a véleményem, tehát akár 15 évesen is mondhattam volna.
Tudod, borzalmasan sajnálok minden gyereket, akinek ilyen légkörben kell felnőnie, és bizony a szülő soha sem fogja tudni visszaadni mindazt, amit elvett a gyerekétől... ahogy nekem se tudta visszaadni a saját "rendpárti-értékelvű" anyám...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!