Egy brit nő abortuszt hajtott végre az interneten rendelt tablettákkal az egészséges terhessége 32. -34. hetében, s ezért két és fél év börtönbüntetésre ítélték. Mi a véleményetek erről?
elolvastam az eredeti cikket
és megértem a nőt ...
nem büntetném meg ezért
Tudatlanság ???
"..az élettelen magzatot a WC-ben találták meg."
Ezt írták....Ez nem épp elmére vall. Nem írom, hogy anya e az ilyen, nem mindenkiben van meg ez az ösztön. Ez elebetegség.
Teljes mértéken elítélem. Rendben van, hogy nem tudta, hány hetes, de az a minimum, hogy előtte elmegy a dokihoz, és utánajár. 36 hetesen már teljesen ki van fejlődve egy baba, meg tud születni, még csak nem is koraszülött.
Ő egy 32-34 hetes kisbabát ölt meg. Oké, hogy neki nem kell, de nem bírt volna várni még pár ? Utána örökbe adhatta volna. Annyi embernek nem lehet gyereke, más meg ilyet megtesz. Egy ici-pici együttérzést sem érzek vele kapcsolatban. És nem tartom képmutatásnak, hogy csak 12. hetes korig van a nőnek önrendelkezési joga a teste felett. Ha valaki úgy akar rendelkezni a testével, hogy nem szül, akkor
1. figyeljen oda nagyon a fogamzásgátlásra
2. figyeljen oda annyira a testére, hogy feltűnjön neki idejében a terhesség.
A 12 hetes magzat az anya méhén kívül nem képes létezni, míg a 32 hetes igen. Ez a különbség. Angliában azért a 24. hétnél húzták meg a határt, mert az orvostudomány mai állása szerint (bár sok vita van erről) a magzat a 24. héttől életképes. Értsd: ha 24. hetesen megszületik, akkor van esélye arra, hogy túlélje és szerető szülőkhöz, nevelőszülőkhöz kerüljön. Ha a 24. hét előtt születik meg, akkor még nem annyira fejlett és a túlélésre aligha van esélye.
A nővel nem értek egyet. Lehetősége volt a 24. hétig elvetetni a magzatát, ez rendben van. Nem vagyok az abortusz ellen, az önrendelkezési jog mellett állok és elfogadom azt, hogy ennek húztak egy határt a magzat életképességének függvényében. Viszont a 32. hétben egy már fejlett, teljesen életképes gyerekről beszélünk és ezt, ilyen értelemben már inkább tartom gyilkosságnak.
A büntetés gondolom azért ilyen enyhe (kevés az emberöléshez), mert még mindig arról beszélünk, hogy a baba az anya testét "fogalja", és jön az önrendelkezés joga stb..
Illetve nem is értem, hogy mi a francért követte ezt el.. Miért most?!
Egyáltalán nem tudom sajnálni a büntetéséért és nem tudok vele együtt érezni. Nagyon sok ideje volt arra, hogy megszakítsa a terhességét, de ő azt az időt választotta, amikor az a gyerek már élhetett volna. Ezért jár a büntetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!