Ti megtartanátok a babát?

Figyelt kérdés
Van egy 19 hónapos kislányunk a férjemmel. Gyógyszert szedek, viszont késett a menstruációm, csináltam két tesztet, mind a kettő pozitív. Egyszerűen nem tudom mit tegyek. A helyzetünk a következő: saját 3 szobás lakásunk és autónk van. Én max gyedet kapok, suliba járok, kb felénél tartok a főiskolának (BGF-PSZK, elég húzós), férjem is tanul, ő májusban fog államvizsgázni, villamosmérnök lesz, nincs munkahelye. Viszont van 8 millió ft megtakarításunk. Eddig úgy gondoltuk, hogy amíg mindketten befejezzük a sulit, addig élünk ebből a megtakarításból és a diplomák után esélyünk van jó munkahelyet találni. Most viszont nagyon megváltozott a helyzet. Nem tudom megtartsam e a babát. A férjem megtartaná. Ami igazából ellene szól, egyrészt a suli. Két gyerek mellett szinte lehetetlennek érzem a diploma megszerzését. Mondjuk a férjem így hogy nem dolgozik, tudna segíteni és mire meglesz a baba, neki meglesz a diploma. A másik ok a kis korkülönbség. Annyira kicsi még a lányom. Nem tudom mekkora trauma lesz neki, hogy már nem csak vele törődöm. Annyira rossz lenne, hogy sokkal kevesebbet foglalkozhatnék vele. És nagyon félek, hogy két picivel nagyon nehéz lesz. :-( Ti megtartanátok?
2015. okt. 4. 22:49
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
69%

A korkülönbségre: ha most nagyjából 1 hónapos terhes vagy, akkor 19+8, azaz 27 hónap lenne a különbség, jó két év.

Elég gyakori két gyerek között a két év korkülönbség. Inkább előnynek látom, mert nem lesz "generációs" szakadék a két gyerek között, még könnyebben megtalálják a közös hangot (hasonló élethelyzetek) a későbbiekben is.

Ha a lányodnak meg "trauma" (ez nagyon nagy mértékben a szülői hozzáállástól függ), akkor az trauma lesz 5 vagy 10 év múlva is.

2015. okt. 5. 08:31
 12/23 anonim ***** válasza:
48%
így, hogy nincs a férjednek munkája nem tartanám meg. Simán eltapsolnátok a 8 misit 2 gyerek mellett mire munkát talál.
2015. okt. 5. 08:42
 13/23 anonim ***** válasza:
78%

"Mert diploma semmit nem jelent, nem biztos, hogy azonnal kap melót... És az még fél év, legjobb esetben is."

Villamosmernoki vegzettseggel azert ez nem egeszen igy van, raadasul valamibol most is elnek...

Tuti van valami jovedelmuk.

2015. okt. 5. 08:46
 14/23 Vilcsianyuja ***** válasza:
51%
Én megtartanám. Pont befejezi az egyetemet a párod, mire megszületne a kistesó, közben már előre elkezdhet állást keresni, hogy egyből tudjon menni dolgozni. De a 8 Millió nem hinném, hogy elfogyna pikkpakk, ha csak pár hónap csúszással tudna elhelyezkedni. Nem a semmire szülnéd a gyereket, és már eleve második lenne a családban, azzal az eggyel is kell kezdeni valamit mindenképp, ha anyagi problémáitok adódnának később. Ennyi erővel már őt se kellett volna bevállalni. De nem hinném, hogy ez utólag megfordulna a fejedben. Így, hogy a férjed a baba megtartása mellett van, számomra igazából nincs alapos érv az abortusz mellett. Az, hogy esetlen nehezen sikerülne befejezned a sulit, a többi, rendezett körülmény mellett számomra nem érv. A korkülönbség pedig egyáltalán nem kicsi, több mint két év lenne a két gyerek közt.
2015. okt. 5. 10:16
 15/23 anonim ***** válasza:
59%
Megtartanám.
2015. okt. 5. 10:48
 16/23 A kérdező kommentje:

Igazából az anyagiak miatt nem aggódok. Sőt!

Két gyerekkel anyagilag jobban járunk, hisz a lányomra februártól csak Gyes + Csp, ha megtartom, emellett Csed + Csp, ami egy olyan havi plusz 160 000-t jelent. Igazából én a lányom miatt aggódom, hogy mennyire viseli meg majd, és az iskola miatt. A 8 millió azért kihúzza egy darabig, a kiadásaink 200 000 körül vannak, nagyon max 250. Ebből 200 a gyerekek utáni ellátás. Így azért elég lassan éljük fel a megtakarítást. A párom villamosmérnök diplomával szerintem tud jó állást találni, mire meglesz a baba, meglesz a diploma. Igazából a férjem szerint az ellenérveim nem érvek, mégsem tudok 100 %-osan megnyugodni és dönteni. :-(

2015. okt. 5. 11:36
 17/23 anonim ***** válasza:
63%

A lanyod miatt felesleges aggodni, gyerekek millioi eltek mar tul a tortenelem soran hogy testveruk szuletett :)

Az iskolat is be tudod fejezni ha akarod.

2015. okt. 5. 11:48
 18/23 anonim ***** válasza:
57%
Igen.
2015. okt. 5. 15:57
 19/23 anonim ***** válasza:
63%
Nem értem, hogy több, mint 2 év korkülönbséggel mi a probléma. Szerintem teljesen optimális.
2015. okt. 5. 16:50
 20/23 anonim ***** válasza:

Én megtartanám! Az aki azt írta, hogy dobd el..fontos a jövőd stb.. stb.. Az normális? Egy gyerek nem veszi el a jövődet, hanem éppen, hogy Ő a jövőd!

Ne úgy tekints rá mint egy csapásra, hiszen Isten legszebb ajándéka.

Te pedig csajszi hidd el, minden rendben lesz és Te leszel a legboldogabb a világon, hogy 2 gyermek anyukája lehetsz :)

Különben nagyon megbánnád, ha eldobnád magadtól, sőt, lehet fel sem tudnád dolgozni, ami kihatna a tanulmányaidra is.

Mivel van megtakarításotok, apuka pedig friss diplomás lesz, mire megszületik a babóca + kapod a támogatásokat..nem értem mi a kérdés még...:)

2015. okt. 15. 00:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!